Logo
Версія для друку

Дорогий наш совок! Скільки їдять РДА та ОДА і чому Гройсман знову хоче іх скоротити

Дорогий наш совок! Скільки їдять РДА та ОДА і чому Гройсман знову хоче іх скоротити

Володимир Борисович рішуче заявив про скороченням районних державних адміністрацій і держслужбовців загалом удвічі. У 2020 році.

Прекрасно! Овва! Нарешті! Їх усі треба закрити як рудимент радянщини. Я б навіть повірила і тішилася, якби:

- Володимир Борисович не обіцяв нам це довгих 4 роки
- Ми б знали, що він буде прем'єром через два місяці 
- Він не був уже прем'єром і не призначав совкових голів РДА невідомо за які заслуги і не збільшував штати адміністрацій.

В Украіні 490 районів. Кожна районна адміністрація обходиться в рік приблизно в 10 мільйонів гривень. Ще 24 обласних адміністрацій - тут десь сто мільйонів кожна (Сумська в минулому році з'їла 116)

Рахуйте, скільки б уже створили фондів, розвитковий проектів і найняли реально ефективних менеджерів, а не статистів на ці мільярди

Але і прем'єра можна зрозуміти. Якби закрив відразу ці дорогущі совки, хто б його з короваями зустрічав в регіонах, пісні співав і розказував про успішність його реформ, з якими не може бути проблем

Для довідки: державні адміністраціі - це радянський інструмент деформації суспільства. Туди ходять на роботу сотні людей( переважно чиїсь родичі, куми, коханці), вони переписують звіти і доповідають Києву як усе прекрасно, чітко працює чиновницька вертикаль (фільм Чорнобиль), заважають тим, хто хоче діяти бюрократією, пофігізмом і жагою до відкатів. Дублюють функції, заважають реформам. А і найважливіше - перерізають стрічки. Ледь не забула

Ще прем'єр придумав внести децентралізацію в конституцію. Цікаво, яким чином? Цей парламент вже рік блокує реформу і ніхто на сполох не б'є. І не бив би. Якби не вибори.

І ще, каже, треба створити спеціальний фонд розвитку. А як же державний фонд регіонального розвитку, пане прем'єре? Який ви теж зав'язати на ОДА, що поховало його прозорість і безкорисливість. 
Ну мабуть треба ще спеціальніший фонд. Спеціально під вибори.

А так ідеї круті. Шкода, що не нові. І я розумію, що для зміни адмінтерустрою потрібен парламент, але ж просто скоротити кількість чиновників, оптимізувати адміністраціі і замінити сотні відвідувачів на одиниці дорогих ефективних менеджерів можна було і аж кричало прем'єру.

Останні з Анна Валевська

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020