МХП допомагає зберігати святині: єдність громад через підтримку місцевих храмів

МХП допомагає зберігати святині: єдність громад через підтримку місцевих храмів

Агроіндустріальний холдинг Миронівський хлібопродукт упродовж багатьох років підтримує соціальні проекти для розвитку сільського населення, його добробуту і здоров’я. Невід’ємним складником цих дій є допомога релігійним громадам: МХП надає кошти на будівництво та реконструкцію храмів, проведення церковних свят і заходів. Торік холдинг виділив для цього понад 1,2 млн грн.

МХП як представник соціально відповідального бізнесу постійно долучається до місцевих ініціатив громад у місцях своєї присутності і бере активну участь в їхньому житті.

Кошти з місцевого бюджету в першу чергу йдуть на задоволення нагальних і першочергових потреб: виплати малозабезпеченим мешканцям, харчування дітей у садочках і школах, підтримання дитячих закладів у належному стані і забезпечення усім необхідним. А от коштів на реконструкцію храмів, відновлення занедбаних святинь та пам’яток часом бракує.

Керівництво МХП постійно прагне покращувати життя людей в регіонах своєї присутності, тому системно підтримує їхні ініціативи, виділяючи кошти на спорудження нових церков у селах, спрямовує фінансову підтримку на реконструкцію храмів, оздоблювальні роботи. За кошти холдингу були придбані дзвіниці, хрести, куполи та іконостаси.

Підприємства Групи МХП на допомогу церковним громадам Київщини спрямували близько 200 тис. грн. Так, за сприяння ПрАТ «Агрофорт» у церкві села Сущани реконструйовано підлогу та систему опалення, а в селі Скала відремонтовано доріжки до храму і зовнішні стіни. Підприємство зробило внесок у розмірі 95 тис. грн на виготовлення іконостасу для церкви села Ліщинка. Загальна вартість робіт становить 150 тис. грн.

Ще 40 тис. грн спрямовано на придбання будівельних матеріалів для капітального ремонту даху храму в селі Кирдани. Окрім цього, ТОВ «Агро-С» допомогло громаді села Жоравка Яготинського району придбати будівельні матеріали для сільської церкви, на що було виділено понад 11 тис. грн.

На Черкащині берегти місцеві святині допомагали НВФ «Урожай», ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ДП «Перемога Нова». Підприємства МХП Черкаської області спрямували на допомогу церковним громадам краю близько 300 тис. грн. Спільними зусиллями вони відбудовували храми та сприяли їх облаштуванню. Так, 100 тис. грн «Урожай» надав на будівництво храму Святого Архистратига Михаїла.

Фінансова підтримка в розмірі 50 тис. грн від «Миронівської птахофабрики» допомогла швидше закінчити роботи з написання іконостасу Свято-Михайлівської церкви, а ще 20 тис. грн отримали мешканці села Грищенці на ремонт стелі і зовнішній ремонт храму. Понад 90 тис. грн     ДП «Перемога Нова» надало на реконструкцію опалення церкви Святого Іоанна Богослова в селі Будище Черкаського району.

Торік ТОВ «Урожайна країна», що на Сумщині, спрямувало понад 75 тис. грн на підтримку церковних громад. На придбання матеріалів для ремонту храму в селі Іваниця Недригайлівського району «Урожайна країна» надала 5 тис. грн. Ще 7 тис. грн було виділено на лакофарбові матеріали для реставрації храму в селі Пустовійтівка Роменського району. Підприємство також долучилося до облаштування храму в місті Ромни і надало 40 тис. грн на прожекторне нічне освітлення та іконостас.

Громади Дніпропетровщини, поблизу яких розташовані виробничі потужності птахофабрики «Оріль-Лідер», понад 30 тис. грн отримали на будівництво храмів та закупівлю необхідних будівельних матеріалів. Зокрема, підприємство перерахувало кошти на спорудження Свято-Покровського храму Дніпродзержинської єпархії УПЦ.

Мешканці Західної України здавна вирізняються дотриманням українських традицій і винятковою релігійністю, тому дбайливо ставляться до духовних надбань. ТОВ «Захід-Агро МХП», виробничі потужності якого представлені у трьох областях — Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській, виділив понад 500 тис. грн на допомогу церковним громадам краю. Зокрема, близько 30 тис. грн отримала Літятинська УГКЦ Святого Дмитрія, що на Тернопільщині. За сприяння підприємства завершено ремонт церкви села Вербилівці Івано-Франківської області, на що було витрачено понад 40 тис. грн. Для храму в селі Обельниця «Захід-Агро МХП» допоміг придбати нові вікна вартістю понад 30 тис. грн. Фінансову допомогу в розмірі 56 тис. грн було виділено на придбання труб для зовнішньої каналізації церкви Пресвятої Трійці села Грушів. Громада села Кізлів отримала допомогу від підприємства в розмірі близько 60 тис. грн на встановлення огорожі навколо місцевої церкви. На кошти «Захід-Агро МХП» відремонтовано також храми в селах Рекшин, Стоділки, Васючин, Стриганці, Фрага та інших.

Філія «Перспектив», що на Івано-Франківщині, спрямувала близько 100 тис. грн на допомогу церковним громадам підопічних населених пунктів. На кошти підприємства було відремонтовано церкви в селах Підгайчики Коломийського району та Пужники Тлумацького району, а в селі Задубрівка Снятинського району збудовано дзвіницю. Філія допомогла придбати хрест на купол та огорожу для каплиці воїна в місті Городенка, на що було виділено 20 тис. грн.

Церква — місце єднання людей, їхній духовний центр. Тому важливо, аби кожна громада мала таке місце, де можна було б побути наодинці зі своїми помислами. Сільські храми збирають мешканців майже на кожне релігійне свято. А таїнство хрещення має виняткове значення для новонародженого члена громади і родини, і дуже добре, коли таке місце сили і духовного відродження є на території села чи окремої ОТГ.

Великий український бізнес намагається підтримувати національні традиції. Село — скарбниця народних звичаїв і обрядів. Усвідомлюючи це, МХП системно підтримує громади і піклується не лише про матеріальний добробут людей, а й долучається до збереження культурних надбань на території своєї присутності. Системна підтримка громад — запорука зміцнення українського села.

Для довідки, МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через  партнерські брендовані точки).

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.

 

 

вгору

Події

На варті жіночого здоров'я

19 березня, 2024

В урологічному центрі сумської лікарні святого Пантелеймона ...

У Попівці Великописарівської громади залишається близько 20 людей, з ними відсутній зв'язок

18 березня, 2024

З Великописарівської громади на Сумщині шостий день ева...

Внаслідок ракетного обстрілу у Сумах зруйновано кладовище

18 березня, 2024

Через ракетний удар по Сумах 17 березня є пошкодже...

Правоохоронці Сумщини викрили чергову схему ухилення від мобілізації

18 березня, 2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури ...

На Велику Писарівку скинули 23 авіабомби за добу: є загиблий

18 березня, 2024

За минулу добу російська авіація скинула на селище 9 фугасни...

Військові РФ завдали два удари по Конотопу на Сумщині

17 березня, 2024

Ввечері 17 березня російські військові вдарили по інфраструк...

Проблеми

Відкрито кримінальні провадження проти голови Центру протидії корупції Шабуніна

10 березня, 2024

Проти голови ЦПК порушили справи за ухиляння від військової ...

Поради, як захистити свій інтернет-профіль

23 січня, 2024

Рейдерство акаунтів — це вид інтернет-шахрайства, який поляг...

Що "світить" крадіям електроенергії?

23 січня, 2024

У центрі міста Суми з раннього ранку під повітряними тривога...

Підвищення тарифів для населення не планується, – Герман Галущенко

22 вересня, 2023

Наразі немає жодних планів щодо збільшення тарифів на електр...

"Сумське море" може зникнути? Хто винен і що робити?

10 вересня, 2023

Річка Псел, Косівщинське водосховище та річка Сумка наразі п...

Зловмисники збували майно Збройних Сил України

07 вересня, 2023

П’ятеро осіб привласнювали та перепродавали в інтернеті держ...

Реформи

На Сумщині заблокують російське ТБ і радіо

11 березня, 2024

Держспецзв’язку побудує систему блокування російського мовле...

На Сумщині планують провести ремонт доріг

09 березня, 2024

Голова обласної військової адміністрації Володимир Артюх обг...

На Сумщині протидіють впливу ворожого мовлення

09 березня, 2024

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володим...

У Сумах додадуть камер відеонагляду

06 березня, 2024

У Сумах обговорили питання впровадження чергового етапу авто...

Про центральне опалення скоро забудемо: українців поголовно переведуть на автономку

07 грудня, 2023

Українців переведуть на автономне опалення, про центральне м...

Віктор Ляшко: Реабілітаційна допомога має бути доступною

08 жовтня, 2023

Сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації на 30-60 ліжок м...

Громади

В Охтирській громаді запускають послугу “Авто милосердя”

07 березня, 2024

Охтирське відділення Червоного Хреста України отримало автом...

Архітектори з Мюнхена, які працюють з BMW і Google, проектуватимуть для Тростянця.

04 грудня, 2023

У місті Тростянець архітектори з Мюнхена благодійно спроекту...

Де брати кошти на відновлення: приклад Тростянецької громади

02 грудня, 2023

Прикордонна Сумська область – серед регіонів, які найбільше ...

10 громад Сумщини, які постраждали від російської агресії, стали лідерами відновлення

30 листопада, 2023

Команди 10- ти громад прикордонної Сумщини впродовж 2 місяці...

Поліція Сумщини радить громадянам бути уважними аби не потрапити в пастки шахраїв

29 листопада, 2023

Правоохоронці нагадують, що різного роду аферисти, з метою в...

У Сумах врятували колекцію рідкісних кактусів від блекаутів

22 листопада, 2023

Рідкісні кактуси під сонячними батареями! У Сумах врятували ...

Новини

Ми у соцмережах

Про нас

СпецКором може стати кожен. Повідомляйте про події та проблеми, знімайте відео і створюйте новини разом із нами! Долучайтеся до команди професіоналів!

Контакти

Лічильники