Logo
Версія для друку

Тростянецька ОТГ отримала 20 тисяч Євро благодійної допомоги

Тростянецька ОТГ отримала 20 тисяч Євро благодійної допомоги

БЛАГОДІЙНУ ДОПОМОГУ ТРОСТЯНЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ В СУМІ 20 ТИСЯЧ ЄВРО НАДІСЛАЛА ПРА-ПРА-ПРАВНУЧКА ЛЕОПОЛЬДА КЕНІГА

Про це інформує Тростянецька міська рада.

Нащадки Леопольда Єгоровича Кеніга - пані Сібілія Страк-Циммерман та її родина перерахували 20 тисяч євро на придбання нового медичного обладнання в Тростянецьку міську лікарню. Кошти надійшли на рахунок Благодійного фонду «Доброта».

Нагадаймо, що Леопольд Кеніг - петербурзький німець, великий цукрозаводчик, котрий залишив величезний слід в історії Тростянця. Він придбав Тростянець у 1874 році, тоді ж став власником двох цукрових і одного рафінадного заводів в маєтку Тростянець. За 29 років володіння Тростянцем Леопольдом Кенігом було збудовано 12 промислових підприємств, що зробило Тростянець промисловим містом.

Уже втретє пані Сібілія Страк-Циммерман надає благодійну допомогу нашій Тростянецькій громаді. У 2019 році від її родини надійшло 30 тисяч євро благодійних коштів. Вони, за побажанням Сібілії та її чоловіка Ханса, були витрачені на придбання більше двох тисяч книг для тростянецької бібліотеки, допомогу в ремонті та придбанні меблів для пологового відділення та на розробку концепції реформування нашого професійно-технічного ліцею. Безмежна вдячність їй від імені усіх тростянчан за благородні справи!

Юрій Бова, міський голова Тростянецької громади

Слід додати, що чоловік пані Сібілії – Ханс також має бажання брати участь в благодійних проектах щодо розвитку Тростянця. Особливо близькою йому є тема професійно-технічної освіти. Тож, можливо, в недалекому майбутньому приємні зміни чекають і на Тростянецький професійний ліцей.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020