Чим годують школярів показали в Краснопільській громаді
У їдальні Самотоївської школи дітей годували за рецептами переможця "МастерШефа" Євгена Клопотенка.
Заклад приймає участь у програмі Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів.
У рамках цієї програми стартував новий конкурс Healthy Schools зі здорового харчування від Євгена Клопотенка, переможця проекту «МастерШеф», засновника соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood».
На сьогодні бажаючих відвідувати шкільну їдальню не складає 100%, особливо серед старшокласників. Більшість дітей посилається, що страви «нудні», не смачні, їм бракує різноманітності.Тому цей конкурс, на нашу думку, може допомогти вирішити збереження здоров’я наших дітей. Новим Законом про освіту передбачено зміни у харчуванні школярів. Тому це гарна нагода підготуватися до нововведень.
Спільно з дирекцією, кухарем, дітьми ми ознайомились з умовами конкурсу і "Збірником рецептур страв" для шкіл Євгена Клопотенка. Потім спланували тестове меню за новими рецептами.
вчитель основ здоров'я та біології Наталя Тарасова
При виборі страв Самотоївська школа звертала увагу на цікаві, нестандартні для повсякденного життя поєднання продуктів, наприклад, борщ зі сливовим варенням або салат з буряка та абрикосового варення.
Не менш важливим було і підбір страв відповідно до сезону та бюджету, адже обрати салат з огірків та помідорів, чи редиски, на сьогодні було б недешеве задоволення. Так як проект обмежений у часі - 2-4 дні, було складно визначитись з меню. Тому вирішили спробувати незвичайне та різнопланове, розповідають учасники конкурсу.
Читайте також:
Впровадження такого альтернативного меню відбулося з 3 по 14 лютого.
Колектив закладу позитивно прийняли нові рецепти та в подальшому будуть готувати їх і для своїх родин.
По завершенню конкурсу у школі провели опитування серед учнів і виявили «фаворитів» конкурсу: полтавський борщ зі сливовим варенням, картопля запечена з куркумою; полента (каша кукурудзяна); курка, тушкована в соусі; котлети рибні; салат з буряком, картоплею та квашеною капустою.
Необхідною складовою створення Нового освітнього простору в навчальних закладах є реформування шкільного меню.
Смачно та корисно, прості страви із простих інгредієнтів - це МОЖЛИВО! Виглядає ну дуже апетитно!
Сподіваюсь, покращення культури харчування знайде поширення в навчальних закладах громадиголова Краснопільської ОТГ Юрій Яремчук
18 лютого школа заповнила звіт та чекає на 3 березня, коли оголосять переможців конкурсу проєкту Healthy Schools.