Logo
Версія для друку

Вибори на Сумщині: результати та порушення

Вибори на  Сумщині: результати та порушення

Учора на виборах в Чупахівській ОТГ, що на Охтирщині, свої голоси за голову та депутатів громади віддали понад 60% місцевих жителів. Про це повідомив керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький.

За попередніми даними, очільником громади став представник «Радикальної партії» Олександр Кужель. Його підтримали 68,8% голосуючих.

26055909 740003302865343 1244881268375998290 n

За інформацією правоохоронців, учора до поліції, щодо порушень на виборах, зверталися 2 рази.

Перше звернення було стосовно одного із членів дільниці, який проводив голосування вдома. Чоловік ходив із пакетом, на якому був зображений один із політичних лідерів. А в пакеті були продукти, як чоловік пояснив, його особисті. Друге звернення надійшло вже після голосування. У місцевому магазині компанія розпивала горілку та проголошувала тости за конкретного кандидата. Це було розцінене заявниками як порушення.

Ельвіра Біганов, прес-секретар ГУ Нацполіції у Сумській області

Під час виборів працювали на дільницях працювали 10 співробітників поліції. Вони забезпечували охорону громадського порядку під час волевиявлення та при підрахунку голосів.

Нагадаємо, учора на Сумщині вибори проходили лише в одній громаді. У Чупахівську ОТГ об’єдналися 3 ради: Чупахівська селищна рада та Лантратівська і Грінчансківска сільські ради. Площа громади становить приблизно 141 квадратний кілометр.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020