Logo
Версія для друку

На Сумщині викрили одразу трьох хабарників

На Сумщині викрили одразу трьох хабарників

Такі результати спецоперації Прокуратури спільно з Управлінням захисту економіки та Слідчим управлінням поліції Сумської області.

Правоохоронці викрили схему отримання діючими та колишніми працівниками Держпродспоживслужби неправомірної вигоди від мешканців Сумської та інших областей України. Від 4,5 до 8 тисяч гривень вони забажали за видачу посвідчень на право керування спеціальною сільськогосподарською технікою, а також за успішне складання відповідних іспитів.

Під час скоординованої прокуратурою області спецоперації у вівторок, 20 березня 2018 року, в м. Суми викрито посередника при передачі чергової партії підроблених посвідчень та отриманні за це неправомірної вигоди у сумі 9,5 тис. грн. При цьому напередодні задокументовано отримання вказаною особою 23 тис. грн. 

Наталя Науменко, речник Прокуратури Сумської області

Одночасно, в одному із сіл Сумського району, впіймали і організатора цієї схеми – співробітника Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області, який за пособництва заступника керівника одного з професійних навчальних закладів отримав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 3 тис. грн за безперешкодне складання іспитів.

За фактом триває слідство, проводяться обшуки та вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

До слова, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020