Logo
Версія для друку

На рибалку - ні ногою! Сумчан попереджають про заборону ловити рибу

На рибалку - ні ногою! Сумчан попереджають про заборону ловити рибу

Поліція Сумщини нагадує: вилов водних ресурсів у період їх розмноження карається Законом. За порушення цих вимог браконьєрів очікує чималий штраф з конфіскацією як самого вилову, так і засобів лову: сітей, човнів, вудок, водолазного спорядження і т.д.

Вилов заборонений:

- з 01 квітня по 20 травня - у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами та іншими проточними в межень водами)

- 01 квітня по 09 червня - у всіх водосховищах з;

- з 01квітня по 29 червня - в придаткових водоймах (непроточних при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).

- з 01 квітня по 09 червня - забороняються всі види лову раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки .

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ пересування на водних об’єктах в період нересту всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Під час нересту також забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

У нерестовий період дозволяється любительський лов риби однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах населеного пункту.

Якщо ви стали свідками дій браконьєрів, телефонуйте на гарячу лінію рибохорони: (096) 83-82-570, 0-800-50-52-50, або на цілодобову спецлінію поліції «102».

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020