Logo
Версія для друку

Маленьких сумчан вчили рятувальній справі

Маленьких сумчан вчили рятувальній справі

На базі Сумського міжрегіонального вищого професійного училища відбулась профорієнтаційна гра «Місто Професіоналів». Учасниками заходу стали юні сумчани віком від 2 до 16 років разом з батьками та гості обласного центру.

На території навчального закладу розгорнули містечко, де діти оволодівалами азами понад 70-ти професій, а саме – рятувальника, будівельника, автослюсаря, мантажника, кухаря, баристи, візажиста та багатьох інших.

У «PROFI CITY» все по-дорослому, тому юні учасники акції отримували трудову книжку та заробітну платню під час проходження професійних майданчиків. А зароблені «ПРОФІКИ» витрачали в крамниці солодощів та подарунків. 

s5950067

До проведення акції долучилися і працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. 

s5950083

Всі охочі мали можливість потрапити до пожежної машини, одягнути спецформу та зануритися у відповідну атмосферу.

Особливий захват це викликало у малечі. Враження та емоції переповнювали як юних вогнеборців, так і їх батьків. Дорослі з захопленням спостерігали за першими кроками своїх дітей у професійній діяльності. 

s5950058

У «PROFI CITY» організатори створили всі умови, де граючи «у професії», кожна дитина змогла відкрити для себе світ дорослих, надихнутися однією із безлічі представлених професій. Цей проект продемонстрував як спільними зусиллями освітян, рятувальників та інших служб можна організувати профорієнтаційну роботу щоб це було цікаво та корисно для підростаючого покоління.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020