Logo
Версія для друку

ДТП з сумськими школярами у Білорусі: одна дитина загинула, ще 6 у тяжкому стані

ДТП з сумськими школярами у Білорусі: одна дитина загинула, ще 6 у тяжкому стані

Стали відомі подробиці резонансної аварії, у яку потрапили сумські діти.

Згідно інформації, озвученої головою Сумської ОДА Миколою Клочком на апаратній нараді, загалом у поїздці брали участь понад 20 дітей. Один хлопчик, 2005 року народження, помер. Ще один – у комі, та п’ятеро у тяжкому стані. Діти поїхали за кордон по україно-польській програмі.

Відправила їх туди вчителька з Великописарівського району, школярі були звідти ж, а також Краснопільського району, Сум та Глухова. Як повідомила начальник департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова, поїздку узгоджували з батьками та навчальними закладами.

Представники Сумської облдержадміністрації сьогодні ж  виїжджають до Білорусі, для з’ясування обставин трагічної ДТП.

Є інформація, що хлопчик, який загинув у ДТП на території Білорусі – дитина завідуючої ЛОР-відділенням Міської дитячої лікарні Святої Зінаїди. Зараз опрацьовується питання доставки тіла в Україну. Оскільки це з-за кордону, то вона має здійснюватися спеціалізованими службами та спеціалізованим літаком. За попередніми даними, це коштуватиме близько 40 тисяч гривень.

Максим Галицький, заступник міського голови Сум

Батько загиблого школяра вирушив до Білорусі, аби забрати тіло дитини. 

Нагадаємо, у неділю, 13 травня, мікроавтобус «Рено», який перевозив дитячу футбольну команду з Польщі до Сум, зіштовхнувся з навантажувачем «Амкор» у Білорусі.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020