Logo
Версія для друку

"Нідерландська швидка" їде до Сум

"Нідерландська швидка" їде до Сум

Швидка, подарована благодійниками із закордону, що більше року не могла дістатися  пункту призначення, врешті знову їде на Сумщину. Це стало можливо завдяки внесенню змін до законодавства про реєстрацію імпортних авто, розповіла "Спецкору"  керівник благодійного фонду "Добрин" Ольга Пулинець. 

Автомобіль, що обладнаний для транспортування хворих, придбала Фундація Українців Нідерландів за майже 4 тисячі євро. Той близько півроку простояв на митниці у Сумах. Не пропускали авто далі через заборону  розмитнення машин стандарту нижче Євро 5, попри те, що швидку визнали гуманітарною допомогою. Після закінчення дозволеного терміну перебування авто на митниці у місті Суми, його знову відправили назад благодійникам. Проте через польський кордон машину не пропустили.

Тепер ж автівка таки дістанеться пункту призначення, а саме Глухівської районній лікарні. Зараз швидка їде від польського кордону. Волонтери вже проїхали місто Рівне. Попередньо розмитнення машини заплановано у Сумах на завтрашній день.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020