Logo
Версія для друку

Стафілокок та кишкову паличку знайшли у дитячих таборах на Сумщині

Стафілокок та кишкову паличку знайшли у дитячих таборах на Сумщині

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Володимир Моісеєнко.

З 12 липня 2018 року Держпродспоживслужба розпочала позапланові перевірки оздоровчих закладів Сумщини, які функціонують у другу оздоровчу зміну, з застосуванням лабораторних досліджень. На даний час перевірили вже 5 закладів. Суттєві порушення виявили у одному з дитячих оздоровчих таборів на Конотопщині.

Суттєві порушення гігієнічних вимог на харчоблоці встановлені та підтверджені дослідженнями при перевірці заміського табору «Зорька». Там при лабораторному дослідженні 20-ти змивів в 11-ти зразках змивів обладнання, посуду, рук та посуду у працівників були виявлені стафілококи, а у 4-х зразках – бактерії групи кишкової палички, що є прямою умовою виникнення епідускладнень. Питома вага незадовільних проб складає 65%.

Володимир Моісеєнко, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області

Керівництву табору направили відповідний припис із вимогою усунути порушення до 1-го серпня. Кухаря відсторонили від роботи та направили на додаткове обстеження та лікування. Крім того, за результатами дослідження води із свердловини у цьому оздоровчому закладі виявили перевищені рівні заліза в 10 разів.

В той же час, у таборі «Космос» на Охтирщині, під час лабораторного обстеження встановлена наявність стафілококів у змивах з чистого посуду (3 з 20-ти відібраних).

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020