Чемпіонат із поїдання вареників відбувся в Сумах
Охочих поласувати стравою української кухні знайшлося близько двох сотень.
Варені, на пару, смажені… Білі, рожеві та жовті… Понад десять різних начинок. Вареники на будь-який смак та колір.
Макова начинка, і солона картопляна, і шоколад, і яйце з кропом. На цей раз ми трошки відійшли від концепту, бо ми звикли що вареники варені, а вони у нас смажені. І навіть звичні ліниві вареники також смажені. Це новинка
Тетяна Степанова, викладач факультету харчових технологій СНАУ
Новинка неабияк прийшлася до смаку відвідувачам вареничного чемпіонату.
Готували вареники – студенти кафедри харчових технологій. Тож підійшли до страви з наукової точки зору.
Найелементарніший рецепт вареників складається із води, солі, борошна. А також ми пропонуємо натуральні барвники із ягід вишні та абрикосу, це надає гарного вигляду та є цікавим та незвичайним
Аліна Ляшенко, студентка магістратури факультету харчових технологій СНАУ
Читайте також:
За звання найшвидшого поїдача вареників змагалися 20-ть чоловік. У кожного в тарілці по 6 штук.
Переможець той, хто з’їсть найшвидше. Для цього знадобилося менше хвилини.
Решту вареників доїдали всі гості фестивалю.
Загалом сумчани з’їли понад 2000 вареників.