Logo
Версія для друку

Здавав в оренду чужі квартири житель Сумщини

Здавав в оренду чужі квартири житель Сумщини

Видаючи себе за господаря чужих квартир, у Шостці шахрай почав "здавати" їх в оренду, на чому встиг заробити 18 тисяч гривень, повідомляють у прес-службі ГУНП Сумщини.

Винахідливий зловмисник діяв за добре відомою схемою розповсюдженою у великих містах. На одному з сайтів він розміщав свої оголошення про здачу в оренду квартири, а коли знаходились бажаючи винайняти житло, паралельно підшукував вигідні щодобові пропозиції та винаймав їх на певний строк. Ці квартири він пропонував потенційним орендарям. І якщо клієнти погоджувались, одраз брав з них передоплату за місяць чи два, віддавав ключі від житла, і говорив, що вже можна заселятись. Коли ж люди в’їжджали до орендованої оселі, наступного дня з’являвся справжній власник.

Зясувалося, що шахрай - 21-річний ранішее судимий місцевий жиель, який зізнався у скоєному. Була доведена його причетність до щонайменше п’яти таких афер в рідному місті та сусідньому Глухові, в результаті чого він збагатився на 18 тисяч гривень

Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції

Зі слів затриманого, ошукувати людей він розпочав два місця тому. І аби його не викрили, користувався підробними документами. В чужий знайдений паспорт він вклеїв свою фотокартку та надавав саме його у разі потреби.

Наразі відносно чоловіка в поліції відкрили кримінальне провадження одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч.2 ст.190 «Шахрайство», ч.3 ст.357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» та ч.1 і 4 ст.358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». Санкція статей передбачає до трьох років позбавлення волі.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020