Logo
Версія для друку

Грабіжників ломбарду судитимуть на Сумщині

Грабіжників ломбарду судитимуть на Сумщині

Про це Спецкор дізнався у прокуратурі Сумської області.

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які намагались пограбувати ломбард у обласному центрі.

Нагадаємо, подія сталася 30 квітня 2018 року. Двоє молодиків, у одного з яких на голові була панчоха, зайшли в місцевий ломбард. Погрожуючи співробітнику установи обрізом мисливської рушниці, почали вимагати гроші. Зорієнтувавшись в ситуації, продавець натиснув кнопку виклику охорони. Побачивши це, зловмисники втекли.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники поліції встановили та через декілька днів затримали обох нападників. Один із них місцевий, а інший із Хмельниччини. Уже 13 травня затримано також і організатора розбійного нападу, який координував дії нападників.

Ним виявився 56-річний житель м. Cуми, який до цього вже попадав у поле зору правоохоронців через те, що наприкінці грудня 2017 року він застрелив собаку колишньої дружини та погрожував вбивством безпосередньо жінці. У чоловіка під час санкціонованого обшуку вилучено обріз двоствольної рушниці 12-го калібру та 28 патронів до неї

Олександр Іванющенко, прокурор відділу прокуратури Сумської області 

Дії одного з бандитів, який відповідно до розподілених ролей лише спостерігав за обстановкою, кваліфіковано за ст. 257 (бандитизм) та ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою) КК України. Його спільника, який погрожував продавцю зброєю, окрім вищезазначених статей судитимуть ще й за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Організатор відповідатиме за трьома вказаними статтями, а також іще за ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) та ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження із тваринами, вчинене із особливою жорстокістю) КК України.

Довідково: усім трьом нападникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020