Logo
Версія для друку

Збоченця судитимуть на Сумщині

Збоченця судитимуть на Сумщині

Про це Спецкор дізнався в прокуратурі Сумської області.

Сумською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 43-річного сумчанина, який намагався примусити студентку задовольнити його статеву пристрасть неприродним способом.

Встановлено, що 29 серпня 2018 року близько 22 год. чоловік їхав на велосипеді з вул. Прокоф’єва до міського парку імені І.М. Кожедуба. Проїжджаючи міст через річку Псел, чоловік побачив молоду дівчину, якій запропонував познайомитись. Дівчина відмовила і швидкими кроками пішла вздовж набережної. У цей час зловмисник наздогнав її, схопив за волосся, приставив до шиї гострий предмет, схожий на ніж, та намагався задовольнити статеву пристрасть неприродним способом.

Дівчина почала чинити опір, схопила рукою за лезо, а коли чоловік намагався утримати її за рюкзак, то скинула його і втекла. Побоюючись викриття, чоловік не став наздоганяти дівчину, забрав її рюкзак і втік з місця події. Відтак 20-річна студентка відбулась сильним переляком і пошкодженням сухожилків лівої кисті

Володимир Передерій, прокурор Сумської місцевої прокуратури 

Як з’ясувалось, нападник окрім вищезазначеного злочину скоїв ще декілька крадіжок. Зокрема, він заходив у під’їзди багатоквартирних будинків та смикав ручки вхідних дверей. Коли вони виявлялись не замкненими, заходив у коридор квартири і забирав цінні речі, які потрапляли в поле зору. Зазвичай це були жіночі сумки. При цьому господарі, які у цей час були вдома, виявляли пропажу лише через деякий час, коли зловмисник вже був далеко.

Дії затриманого, який до цього вже п’ять разів був судимий, кваліфіковано за ч. 2 та 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ч. 3 ст. 15/ч. 1 ст. 153 (незакінчений замах на насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) КК України. За клопотанням слідчого поліції, погодженим прокурором, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до 6 років позбавлення волі

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020