Logo
Версія для друку

Про підозру повідомили родичам дівчини, яку тиждень тримали на ланцюзі на Сумщині

Про підозру повідомили родичам дівчини, яку тиждень тримали на ланцюзі на Сумщині

Про це Спецкор дізнався у прес-службі прокуратури області.

Конотопською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру матері та рідному дядьку 22-річної конотопчанки, які на декілька днів прикували її ланцюгом до батареї опалення. Дії родичів кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.

Мова йде про резонансну подію, що сталась у м. Конотоп минулого тижня. 8-го листопада 2018 року, до чергової частини Конотопського відділу поліції із відповідною заявою звернулась 22-річна місцева жителька, яка повідомила, що 1 листопада 2018 року після чергового конфлікту мати та рідний дядько прикували її ланцюгами до батареї опалення. Скориставшись їхньою відсутність, вона відкрила замок на ланцюзі за допомогою манікюрних ножиць та втекла.

У ході перевірки інформація, викладена в заяві, підтвердилась. Більш того, 43-річна матір заявниці зізналась, що дійсно прикувала доньку до батареї. У такий спосіб намагалась її перевиховати, адже та нібито вживала наркотики і набрала кредитів у різних банках, за які вимушена була платити її матір.

Інкримінована підозрюваним стаття відноситься до приватного обвинувачення, тобто, передбачає притягнення особи до кримінальної відповідальності лише за скаргою потерпілого. У разі, якщо потерпіла відмовляється від обвинувачення, кримінальне провадження буде закрите

Олександр Плескач,керівник Конотопської місцевої прокуратури 

Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020