Logo
Версія для друку

На хабарі спіймали держаудитора на Сумщині

На хабарі спіймали держаудитора на Сумщині

Про це Спецкор дізнався у прокуратурі Сумської області.

Прокуратурою Сумської області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області та слідчими Слідчого Управління ГУ НП в Сумській області в рамках кримінального провадження задокументовано факт вимагання 3 тис грн та талонів на 80 л пального заступником начальника відділу Управління Північно-східного офісу Державної аудиторської служби України в Сумській області. 

Зазначену неправомірну вигоду службовець вимагав від директора одного з підприємств області після проведення ревізії за не включення до довідки відомостей про нібито виявлені порушення.

ппп 1

Правоохоронці також задокументували факт отримання заступником начальника відділу 5 тис 500 грн від керівника підприємства. Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про оголошення службовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, відсторонення його від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020