Logo
Версія для друку

Директора держпідприємства в Сумах спіймали на хабарі

Директора держпідприємства в Сумах спіймали на хабарі фото з Інтернета

На Сумщині викрито директора державного підприємства на хабарі у 160 тисяч гривень.

Сумською місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області та слідчим Сумського відділу поліції в рамках кримінального провадження за статею вимагання та отримання неправомірної вигоди задокументовали злочинну діяльність керівника та головного спеціаліста держпідприємства, яке здійснює дослідну, господарську та комерційну діяльність. 

f13c2f2e 4076 413b bd61 a44e664d1f7f

Зокрема, вказані особи вимагали неправомірну вигоду від представника фермерського господарства за надання переваг та закупівлю по заниженій вартості сільськогосподарської продукції, яку вирощують на земельних ділянках структурного підрозділу Національної академії аграрних наук України. Щоб уникнути викриття, до корупційної схеми співробітники держпідприємства залучили посередника.

28 березня був зафіксований факт одержання головним спеціалістом через посередника 156 тисяч гривень. Напередодні аналогічним способом зазначені особи вже отримали аванс у розмірі 4 тисяч гривень.

На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про встановлення ступеню вини кожного із вказаних фігурантів, а також повідомлення їм про підозру.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020