Logo
Версія для друку

Правоохоронці перевіряють заяви про можливі порушення на дільницях Сумщини

Правоохоронці перевіряють заяви про можливі порушення на дільницях Сумщини фото з Інтернету

Станом на 12:00 до поліції Сумської області надійшло 24 заяви від громадян про можливі порушення виборчого законодавства.

Усі вони зареєстровані, проводиться перевірка.

Відповідні заяви надходили від жителів Охтирки, Конотопа, Сум, Шостки, Ромнів та Глухова.

Зокрема, в  Конотопі  активісти звернулись до поліції про начебто невірно опломбовану переносну  скриньку для голосування, один в виборців виявив в загальних списках призвіще особи, якої ніхто не знає. 

У Ромнах голова ДВК повідомила правоохоронців, що місцевий житель під час отримання виборчого бюлетеня самостійно викреслив із загального списку виборців прізвище чоловіка, а в Шостці місцевий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, замість бюлетеня вкинув в урну для голосування запрошення, а бюлетень поклав до кишені. 

У Глухові жінка переймалась тим фактом, що її прізвища не знайшли в списку, але запевнили, що нададуть змогу проголосувати на дому. А ось в Сумах в мережі Фейсбук виявили інформацію про перенесення дати виборів і заклики віддати перевагу одному з кандидатів на пост президента.

Всі ці повідомлення зареєстровані і перевіряються.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути свідомими і відповідальними, не порушувати громадський порядок на виборчих дільницях, а при виявленні будь-яких правопорушень - повідомляти про це на спецлінію «102»

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020