Logo
Версія для друку

На пальному незаконно збагатилися підприємці в Сумській області

На пальному незаконно збагатилися підприємці в Сумській області

На Сумщині до кримінальної відповідальності притягнули директора ТОВ, яка ухилилась від сплати 1,5 млн грн податку.

У ході слідства встановлено, що до серпня 2016 року вказане товариство реалізовувало паливо моторне альтернативне власного виробництва та сплачувало до бюджету акцизний податок на пальне. Однак з вересня 2016 року товариство стало реалізовувати продукцію «Етанол як складник бензину», яка згідно з чинним законодавством не відноситься до підакцизних товарів та не потребує оплати податків.

При цьому згідно висновку комплексної судової експертизи зразка готової продукції – «Етанол як складник бензину» є підакцизним товаром. Тобто, керівник товариства з обмеженою відповідальністю з метою ухилення від сплати податків, не змінюючи виробництва, змінила лише назву продукції. У результаті чого до бюджету лише за вересень 2017 року не сплачено 1,5 млн грн.

За результатом слідства директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати акцизного податків) КК України.

Довідково: підозрюваній загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020