Logo
Версія для друку

Боєприпас викопав під домом чоловік у Нижній Сироватці

Боєприпас викопав під домом чоловік у Нижній Сироватці

Під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці чоловік знайшов застарілий боєприпас в с. Нижня Сироватка Сумського району.

Місцевий житель знайшов вибухонебезпечний предмет під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці. Застарілий боєприпас знаходився на відстані 40 м від житлових будинків.

Попередньо встановлено, що понад 70 років тому даний артилерійський снаряд було випущено з протитанкової 76 мм пушки, але він не розірвався і протягом всього цього періоду лежав наповнений вибуховим матеріалом з невідомим станом детонатору. З основних характеристик даної знахідки слід зазначити, що маса такого артилерійського снаряду складає від 3,02 до 6,5 кг, максимальна дистанція прямого вогню 820 м, бронепробиваємість под углом встречи 60° на дистанції 250 м – 42 мм; дальність стрільби – 3 — 10,7 км.

Про вибухонебезпечну знахідку для організації забезпечення охорони було повідомлено чергового Сумського районного відділення поліції, а також надана заявка на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій  (м. Ромни).

Загалом з початку 2019 року на території Сумського району виявлено 7 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. 

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020