Logo
Версія для друку

Хто на народного? Найбільше кандидатів на Сумщині від 159 округу

Хто на народного? Найбільше кандидатів на Сумщині від 159 округу

На 26 червня ЦВК оприлюднила список із 13 чоловік, які боротимуться за мандат народного обранця по 159 округу (центр - Глухів). 

Серед кандидатів Олександр Ананьєв. Йому 49 років, уродженець села Береза Глухівського району.

Підприємець іде до ВР, аби виконати такі цілі - "Просування інтересів регіону у Верховній Раді України через механізм виділення коштів із бюджету на поточні справи та розвиток інфраструктури.Сприяння подальшому реформуванню місцевого самоврядування і територіальної організації влади на півночі Сумщини. Децентралізація підштовхне регіон до фінансової незалежності та розвитку місцевих ініціатив через збільшення надходжень коштів, а також за рахунок змін у формуванні державного бюджету.Залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій у розвиток регіону. Стимулювання внутрішнього виробництва та просування продукту на зовнішніх ринках" - вказав кандидат у передвиборчій програмі. 

Партія "Слуга народу" по цьому округу висунула Віталія Андруха. Йому 30 років, народився на Дніпропетровщині, мешкає в місті Кривий Ріг. Юрист за освітою. У передвиборчій програмі кандидата не міститься жодної конкретики та пропозицій по розвитку саме цього округу. Повний текст: «ЗМІНИМО КРАЇНУ РАЗОМ!». Сьогодні є можливість разом із Вами змінити країну. І ми маємо зробити усе, щоб скористатися цим шансом. І тому я йду в народні депутати від команди «Зе». Я не бачу сенсу витрачати папір на програму та багато обіцяти. Час діяти! Зробимо їх знову – завершимо розпочате. Змінимо країну разом! Ваш Слуга Народу, Віталій Андрух".

Олег Анчин ще один претендент. Йому 40 років. Родом із Путивля. Підприємець. Член ПП "Воля народу", але на вибори іде самовисуванцем. Виступає за молодь у Раді, а також вважає, що на законодавчому рівні потрібно захистити підприємців. 

Від "Європейської Солідарності" по цьому округу йде Надія Артеменко. Їй 55, уродженка Конотопського району. Надія Артеменко відома як голова першої на Сумщині Березівської громади.

"Серед своїх програмних цілей бачу: запровадження дієвих заходів для подолання безробіття в Україні, таких як: реалізація державної та регіональної програм зайнятості; приведення законодавства України у відповідність до міжнародних норм; захист внутрішнього ринку праці; приєднання України до міжнародного ринку праці; забезпечення сприятливих умов для розвитку малого бізнесу та підприємницької діяльності безробітних" - йдеться у передвиборчій програмі кандидатки в народні депутати. 

Як самовисуванець по округу 159 йде Андрій Божок. Кандидатові 36 років. Родом з Глухова, мешкає в Сумах. Працює в Державній екологічній інспекції у Сумській області. 

18301273 428325754207580 6962257916457780566 n

У своїй програмі вказав, що підтримуватиме у Раді питання щодо створення ОТГ, розвитку сприятливого бізнес-клімату, буде акумулювати й підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на посилення охорони природних об'єктів і серйозне посилення відповідальності за ряд екологічних правопорушень, аж до кримінальної відповідальності тощо.

Андрій Божок діючий депутат Сумської обласної ради. У 2018 році його звинуватили у хабарництві.

Зокрема, за версією прокуратури Сумської області, Андрій Божок, будучи начальником відділу Державної екоінспекції вимагав від свого підлеглого Андрія Нечуєва щомісячно 2 тисячі гривень за неперешкоджання в роботі і залишення на посаді. Справа нині знаходиться на розгляді в суді. 

Андрій Деркач спробує ще на 5 років продовжити свої повноваження народного обранця в цьому округу. 

29497497 578982045787198 8683524438436506741 n

Кандидатові 51 рік. Родом із Дніпра, мешкає в Києві. Іде на вибори як самовисуванець. Деркач - народний депутат шістьох скликань. Обирався як по округу 159, так і в списках різних партій. Зокрема, від "Трудова Україна", "За єдину Україну", "Соціальна партія України", "Партія регіонів", "Воля народу".

У передвиборчій програмі робить акцент на такі пріоритети: встановлення миру в Україні, якісні медичні послуги кожному, справедлива система освіти, доступний залізничний транспорт для жителів Сумщини. За інформацією ЧЕСНО, кандидат фігурує у двох антикорупційних розслідуваннях.

Зокрема, він згідно Закону України "Про запобігання корупції" повинен був внести у декларацію відомості не лише про себе, а у членів сім'ї, їх майно та корпоративні права. Юристи ЦПК дослідили декларацію народного депутата та виявили ряд істотних порушень.

Сам Деркач  повідомив про свої корпоративні права: частка в статутному капіталі 5% ТОВ “Ера-Медіа”; частка в статутному капіталі 5% ПАТ “Інформаційно-видавнича група “Телеграф”; дохід за рік склав 81 788,57 гривень. Однак,  приховав від декларування деякі корпоративні права своєї дружини - Терехової Оксани.

Також виявилося, що дружина нардепа має частки в статутному капіталі низки юридичних осіб, які не зазначені в електронній декларації:ТОВ “Міжрегіональний агровиробничий комерційний “Торговий дім “Полісся ЛТД”; ТОВ “Альфа-Ера”;ТОВ “Ера Продакшн”;ПАТ “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “В.І П.”;ТОВ “Валентин плюс”;ПП “Терокс”.

Одним із найзапекліших опонентів Андрія Деркача вважає нинішній міський голова Глухова Мішель Терещенко.

39020294 2030892490558900 2512237361975263232 n

Останній також балотується у нардепи по округу 159. Народився Мішель в Парижі, отримав українське громадянство та виграв на виборах міського голови в Глухові. На вибори до парламенту йде від "Самопомочі". Своє рішення пояснює так у передвиборчій програмі: "Я люблю Україну. Я люблю її так сильно, що заради неї в 2015 році я відмовився від комфортного життя громадянина Франції, щоб отримати українське громадянство для себе і для своїх онуків. Для мене бути громадянином України- значить бути частиною сильної, прекрасної, процвітаючої країни. Я зовсім не хочу, щоб моя улюблена країна — країна в якій я живу — перетворилася на "бананову республіку".

Спробувати себе на 159 окрузі вирішив і Володимир Зеленський... Сергійович. Тезці 33 роки. Мешкає в Сумах. Тимчасово не працює, безпартійний. Йде як самовисуванець. Програма Зеленського складається із гучних лозунгів та понять.

Зокрема, у програмі йдеться:оя діяльність як народного депутата буде спрямована на реалізацію таких завдань: Людина – найвища цінність. Повага до людської гідності повинна стати основним принципом у діяльності держави. Реформи повинні позитивно відображатись на кожній Людині, а не на десятьох сім’ях. Моя мета створити державу, яка надає своїм громадянам якісний сервіс. Рівність усіх перед Законом та справедливість перед ним". Бачення, які ініціативи його в ролі вже нардепа будуть спрямовані на розвиток Сумщини, й зокрема, 159 виборчого округу, кандидат поки що не оприлюднив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Хто на народного? Кандидати у нардепи від 157 мажоритарного округу на Сумщині 

Роман Козлов також серед бажаючих зайняти місце нардепа по округу 159. Кандидату 35 років, народився у Кролевці. Є головою правління у Кролевецькій районній спілці споживчих товариств. Висувається на вибори від партії "УДАР Віталія Кличка".

"Я багато років займаюсь підприємницькою діяльністю, всі ми знаємо, що корупція, розкрадання бюджету, безвідповідальність чиновників і безправ’я громадян стримує нормальний розвиток нашої держави і на жаль Сумщина не є виключенням. Щоби змінити цю ситуацію, у Верховній Раді я спрямую зусилля на такі напрямки: зламати корупційну систему, встановити контроль громадян над державою, побудувати країну рівних можливостей, надати владу місцевим громадам, досягти європейських стандартів життя" - із передвиборчої програми кандидата Козлова. 

Від Аграрної партії балотується Ігор Маринченко. Йому 46-ть. Уродженець села Слоут Глухівського району. Директор Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України, член Аграрної партії України. Мешкає в Глухові.

Пріоритетними напрямками кандидат називає - аграрний, соціальний, податковий, науковий, боротьба з корупцією та бюрократією, децентралізація. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Ще один заступник мера подався у нардепи

Євгена Мощенка делегує по цьому округу на вибори Радикальна партія Ляшка. Кандидатові 49 років, уродженець Луганщини. Підприємець, мешкає в Глухові.

"Пенсія не менше 6000 гривень і мінімальна зарплата – 9000 гривень... Вступ до ЄС І НАТО – не найближча, але цілком реальна перспектива, вже закріплена в Конституції України. На черзі ініціатива Радикальної партії про визнання України як стратегічного військового союзника США поза блоком НАТО... Радикальна партія твердо переконана, що мир можливий лише шляхом перемоги, а не капітуляції. Жодних поступок Кремлю та терористам-маріонеткам! Не допустимо регіонало-кремлівського реваншу в Україні. Всіх, хто проти вільної, сильної, заможної і незалежної України – за поребрик!" - із передвиборчої програми кандидата.
 

Серед кандидатів іще два самовисуванці.

Костянтин Товстуха уродженець Ямпільського району, мешкає в Сумах. Тимчасово не працює, безпартійний. У програмі передвиборчій стверджує, що знає всі проблеми округу, від якого йде в нардепи. Серед іншого обіцяє відновити автобусне сполучення між усіма селами округу, створити проект "Безкоштовний автобус" для людей пільгових категорій, оновити матеріальну базу будинків культури, музеїв, бібліотек тощо, будувати церкви, поремонтувати дороги в окрузі. 

Дмитро Шевченко - керівник проектів партії "Слуга народу". Йому 33 роки, уродженець Луганської області мешкає в Харкові.

"Для підвищення добробуту виборців округу та їх сімей, збільшення трудової зайнятості: домагатимусь повного завершення газифікації сіл або запровадження автономного опалення осель на нових енергоджерелах; сприятиму будівництву у кожному районі  електростанцій з використанням сонячної енергії та вітру; найбільше  уваги приділятиму ремонту доріг, благоустрою населених пунктів, будівництву шкіл та дошкільних закладів; ініціюватиму розробку місцевої програми щодо будівництва сміттєпереобних заводів, пунктів з сортування і утилізації сміття та виробництво на цій основі теплової енергії; забезпечуватиму юридичний захист кожному, хто безневинно піддаватиметься кримінальному чи адміністративному переслідуванню" - із передвиборчої програми кандидата у нардепи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Хто на народного? Хто побориться за 158 округ на Сумщині 


 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020