Logo
Версія для друку

Сумський гастрономічний фестиваль "Слобожанські смаки" визначив найсмачніші страви

Сумський гастрономічний фестиваль "Слобожанські смаки" визначив найсмачніші страви

Днями журі підвело підсумки з оголошенням результатів голосування та експертної оцінки страв ресторанів-учасників Різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки». 

Нагадаємо, що у м. Суми вже вдруге відбувся Різдвяний гастрофест «Слобожанські смаки».

У цьому році навіть подовжили фестиваль до З-х тижнів, за численними проханнями поціновувачів слобожанської кухні.

У рамках фестивалю ресторанні заклади міста запропонували спеціально розроблені фестивальні меню на базі автентичних слобожанських рецептів та продуктів локальних виробників.

Основною темою цьогорічного фестивалю стали страви з додаванням конопель.

Нагадуємо, що промислові коноплі – це ненаркотичний продукт, вперше виведений на Сумщині Інститутом луб’яних культур НААН України, який містить безліч корисних речовин для здоров’я людини. Також коноплі – традиційна українська рослина, яка широко використовувалася на території України з давніх часів.

Відвідувачам було запропоновано близько 70 страв, з них більше 20 страв з додаванням конопляної продукції, серед яких: конопляні вареники з індичкою, крем-суп з конопляними галушками, ячмінна каша в гарбузовому соусі з конопляним насінням та олією та інші.

7 січня фестиваль було відкрито гастрономічним ярмарком з фольклорною програмою «Різдвяні колядки» на Покровській площі в Сумах.

Гостей частували виробники крафтової продукції Сумської області. Вибір був для кожного поціновувача смачної та корисної їжі: різдвяні перепічки, унікальний кролевецький борщ з яблуками, горюньські пироги, картопля з печі по-недригайлівські, індик з мангалу, крафтові сири з козячого та коров’ячого молока, натуральні медові десерти з різними смаками, равлики та продукти з них, смачні продукти з додаванням конопель та інші різдвяні смаколики.

З 7 по 26 січня фестиваль проходив у ресторанах м. Суми: Crocodile, Ile de France, Family, Glamour, «Козацька броварня», «Сафарі», Simbiosi, «Сумка», «Старий млин», Strudel, Testo, «Шафран», «Шалена шкварка».

Експертна комісія у складі з представників організаторів та громадських активістів оцінювала страви за критеріями автентичності, креативності ті іншими та виявила переможців.

Переможці фестивалю: Ресторан “Старий млин” у номінації “Найкраща страва” за конопляні вареники з індичкою, в яких поєдналося традиційна кухня, майстерність та місцеві слобожанські продукти.

Ресторан “Сумка” у номінації “Відродження смаку” за справжній слобожанський смак - смак конопель.

Ресторан “Гламур” у номінації “Креативні смаки” за творчій пошук, яскравий вигляд та оригінальність у роботі з локальними продуктами.

Ресторан “Сафарі” у номінації “Автентична кухня” за відродження та смачну адаптацію до сучасності автентичних страв Слобожанщини.

Ресторан “Сімбіозі” у номінації “Народний вибір” за дійсно смачні, слобожанські та сучасні страви.

Організатори наголосили, що фестиваль «Слобожанські смаки» це важливий та дієвий крок у розвитку гастрономічного туризму як в місті Суми і Сумській області, так і в східній Україні взагалі.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020