Logo
Версія для друку

Сумський НАУ святкує сьогодні день народження

Сумський НАУ святкує сьогодні день народження фото СНАУ

СНАУ виповнилося 43 роки.  

Сумський національний аграрний університет заснований у 1977 році.

Що варто знати про цей університет?

У його структурі діють 8 факультетів, 1 інститут та 5 коледжів.

Студенти університету мають змогу ознайомитися з передовими світовими досягненнями в аграрній галузі у фермерських господарствах Англії, Данії, Фінляндії, Швеції, Франції, США, Австралії, Голландії, а це значно підвищує їх рівень як фахівців і у подальшому сприяє працевлаштуванню на провідні сільськогосподарські та переробні підприємства України.

Загальний контингент студентів становить близько 11 тисяч. 

Науково-дослідна робота зосереджена у 19 наукових лабораторіях, працює аспірантура з 26 спеціальностей. На базі кафедри селекції та насінництва створений науково-дослідний Інститут проблем картоплярства північно-східного регіону України.

Фонд бібліотеки Сумського НАУ становить понад 500 тисяч примірників. 

Для практичної підготовки студентів є навчально-наукова виробнича лабораторія (віварій), де утримуються сільськогосподарські тварини та птиця, такий собі своєрідний живий навчальний посібник для майбутніх лікарів ветеринарної медицини, зооінженерів та фахівців інших факультетів СНАУ, власне навчально-дослідне господарство з площею землекористування 2,6 тисячі га, у тому числі сільськогосподарських угідь 2,3 тисячі га, дослідне поле, яке обслуговує група інженерів-технологів за допомогою системних машин для обробітку сільськогосподарських культур за новими технологіями.

Кожного року проводиться конкурс художньої творчості серед першокурсників «Зустрічайте: це – ми!».

СНАУ став справжньою «кузнею кадрів» для багатьох сільськогосподарських підприємств та установ області й України. Університет пишається багатьма своїми випускниками. Дехто з них прийняв естафету від своїх наставників, і зараз веде науково-викладацьку роботу, навчаючи студентів, а більшість плідно й успішно працюють в аграрному секторі нашої держави.

Ректор університету Володимир Іванович Ладика, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України, теж є випускником СНАУ. 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020