Logo
Версія для друку

Сад пізнання створюють в Сумському НАУ

Сад пізнання створюють в Сумському НАУ

У Сумах скоро з'явиться ще одна культурна пам'ятка – «Сад пізнання», розташований на території Сумського національного аграрного університету.

Ідея створення такого саду виникла після того, як СНАУ почав розширювати співпрацю з Китайською Народною Республікою. Сьогодні в університеті навчається вже понад 700 студентів з Піднебесної.

Під час обмінів та академічних візитів відбувається не лише обмін науковими ідеями та розробками, а й культурними надбаннями двох націй. 

photo 2020 05 13 15 20 40

Створення «Саду пізнання» стартувало ще восени 2019 року, тоді тут було закладено пам’ятний знак та висаджено перші дерева.

13 травнярозпочався другий етап реалізації проєкту – висадка рослин, які в майбутньому створять мальовничий ансамбль, що стане ще одним мальовничим міцем у Сумах. 

photo 2020 05 13 15 20 04

У висадці рослин взяли участь ректор Сумського НАУ Володимир Ладика, декан факультету агротехнологій та природокористування СНАУ Ігор Коваленко, завідувачка кафедри садово-паркового господарства Тетяна Мельник, директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик та китайські студенти СНАУ. 

photo 2020 05 13 15 19 11

Відтак з’явилися два види барбарисів, бересклет європейський, пухироплідниккалинолистий, два види яблунь та два види ялівцю.

Під доглядом студентів та співробітників СНАУ дуже скоро ці рослини виростуть та милуватимуть око кожного, хто відвідає територію університету. 

photo 2020 05 13 15 19 34

На наступному етапі у саду планується створити альтанку, де студенти, викладачі, співробітники та гості зможуть відпочити, а можливо й отримати відповіді на важливі питання свого життя. Не даремно ж сад назвали «Садом пізнання».

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020