Logo
Версія для друку

СНАУ отримав статус першого в Україні органічного оператора з вирощування рослин

СНАУ отримав статус першого в Україні органічного оператора з вирощування рослин

Одним з пріоритетних напрямків рослинництва сьогодні є органічне садівництво. Адже овочі, фрукти лікарські трави, вирощені без додавання хімічних добрив та стимуляторів у наш час високо цінуються.

Сумський національний аграрний університет обрав для себе місію популяризації органічних методів вирощування рослин. Відтак на території університету з’явилася дослідна ділянка, де застосовувалося виключно органічне землеробство. Щоб підтвердити свою спроможність вирощувати «чисті» рослини, впродовж трьох років ця ділянка проходила ряд сертифікацій та перевірок.

6 липня 2020 року в Сумському національному аграрному університеті відбулася 3-тя інспекція від ТОВ «Органік стандарту» щодо надання СНАУ статусу органічного оператора з вирощування культур на площі 4,5 га. Успішно пройшовши цю перевірку та отримавши відповідні сертифікати, сьогодні можна з упевненістю сказати: СНАУ – лідер органічного садівництва у регіоні.

Сумський НАУ став першим в Україні закладом вищої освіти, який отримав подібний сертифікат. Тож, працюючи над науковими розробками, співробітники університету дбають про здоров’я та сталий розвиток людства.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020