Logo
Версія для друку

Суми можуть опинитися у "червоні зоні"

Суми можуть опинитися у "червоні зоні"

За минулу добу в Сумській області +57 нових випадків зараження. 

Зокрема, вірус швидко поширюється у Сумах. Там за останню добу знову антирекорд - виявлено 46 хворих на коронавірус.

Про це повідомляє відділ охорони здоров'я Сумської міської ради.  

Епідеміологічна ситуація в місті різко ускладнюється: 17 серпня було зафіксовано 21 новий випадок, за тиждень - 100. Але 18 серпня таких хворих було уже 45, а 19 серпня – 46.

Ураховуючи темпи зростання захворюваності, наразі місто може опинитись в «червоній» або «помаранчевій» зоні та повернутися до умов жорсткого карантину!

З початку тестування на ПЛР на коронавірусну інфекцію у м.Суми зареєстровано 433 особи з позитивним ПЛР дослідженням. Серед них 398 дорослих та 35 дітей. Померло 2 особи похилого віку з супутніми захворюваннями.
Одужало 137 осіб. Насьогодні на лікуванні перебуває 294 хворих, у т.ч. на стаціонарному лікуванні - 76 дорослих та 8 дітей, на амбулаторному лікуванні на самоізоляції - 210 осіб (200 дорослих та 10 дітей). Наразі є 39 осіб з підозрою на коронавірус.

Зростає кількість осіб з тяжкими формами хвороби, що потребують госпіталізації. Опорними по коронавірусу в місті були визначені КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» та КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. Красовицького». Останній наразі майже заповнений, тож виникла потреба у відкритті у Сумах медзакладу другої хвилі для лікування хворих на COVID-19. Готується КНП «Клінічна лікарня №5».

Нагадуємо, що засоби захисту від коронавірусу - це масковий режим, соціальна дистанція, мило й антисептики. 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020