Logo
Версія для друку

Книгу про Героя України презентували у Сумах

Книгу про Героя України презентували у Сумах

Головним героєм художньо-документальної повісті Петра Нестеренка став наймолодший «кіборг» з Сум - Сергій Табала. Книга отримала назву «І повернувся білим журавлем». Про це йдеться на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

dsc02998 copy

Петро Нестеренко, автор книги

Ініціатором написання книги став сам автор. У виданні зібрані спогади родичів, друзів, вчителів, побратимів Сєвєра та його фотографії. Їх  для друку надавала бабуся хлопця Людмила Шепотько.

Ця книга дуже важлива! Я її перечитую і перед очима постають всі спогади: яким був Сергій, як він жив. Потрібно, щоб так написали про кожного бійця. Прийдешні покоління мають знати про цих хлопців-героїв.

Людмила Шепотько, бабуся Сєвєра 

«І повернувся білим журавлем» вийшла накладом у 300 примірників. Кошти на друк виділили із міського бюджету. Частину книг подарували людям, які долучилися до її створення, решту – віддадуть у фонди бібліотек та шкіл. Презентували книгу в актовій залі школи №9, де раніше навчався Сергій Табала.

dsc02941

Примірники книги про Героя України 

Довідка: Сергій Табала (Сєвєр) - брав участь у Революції гідності. Після початку російсько-української війни долучився до лав Добровольчого Українського корпусу. Загинув 6-го листопада 2014 року від артилерійського снаряду 100-мм протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра» під час штурму російськими бойовиками диспетчерської вежі в аеропорту Донецька. Похований на Алеї Слави Центрального міського цвинтаря у рідному місті Суми. Посмертно нагороджений званням «Герой України».

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020