Logo
Версія для друку

Подорожчав проїзд у громадському транспорті в Сумах

Подорожчав проїзд у громадському транспорті в Сумах фото Спецкор Медіа

Згідно з рішенням виконавчого комітету тариф на проїзд у комунальному громадському транспорті (тролейбуси та автобуси) становитиме 6 грн.

 

Різницю між розміром тарифу на перевезення, що затверджений, і тим, який подавав комунальний перевізник (для тролейбуса – 10 грн, для автобуса – 9 грн), комунальному підприємству відшкодовуватимуть із міського бюджету.

Для школярів і пенсіонерів, як і раніше, проїзд безоплатний. Нові тарифи набудуть чинності з 16 жовтня поточного року.

Щодо приватного громадського транспорту, то там діятиме тариф 10 грн (для школярів 1–4 класів протягом календарного року – 5 грн), з Сум до с. Піщане та у зворотному напрямку – 13 грн (для школярів 1–4 класів протягом календарного року – 5 грн).

Це рішення набуде чинності з моменту оприлюднення. За домовленістю з перевізниками, вони завчасно спеціальними оголошеннями в транспорті проінформують пасажирів про подорожчання проїзду.

У розрізі розгляду даного питання керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК надала відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг низку окремих доручень, що стосуються, зокрема, посилення контролю за дотриманням приватними перевізниками умов договорів, за санітарно-технічним станом автобусів, дотриманням водіями та пасажирами карантинних обмежень, врахування пропозицій громадськості при підготовці умов нового транспортного конкурсу.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020