Logo
Версія для друку

Що загрожує за підробку Ковід-сертифікатів?

Що загрожує за підробку Ковід-сертифікатів?

Кабінет міністрів погодив законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за продаж та користування підробними COVID-сертифікатами.

 

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету міністрів 22 вересня.

Проєкт закону розроблено на виконання рішення РНБО від 30 липня 2021 року про забезпечення епідемічної безпеки населення. Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 321\3, яка передбачає:

  • встановлення кримінальної відповідальності за використання завідомо підроблених документів, які підтверджують наявність профілактичних щеплень у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень або обмеження волі до двох років;
  • встановлення кримінальної відповідальності для медичних працівників за внесення неправдивих відомостей до медичної документації про щеплення, у вигляді штрафу від 34 до 68 тисяч гривень, або обмеження волі до двох років з позбавленням права обіймати певні посади.
  • встановлення кримінальної відповідальності за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію, у розмірі штрафу від 85 до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до 3 років.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020