Logo
Версія для друку

Відомий іспанський архітектор зустрівся зі студентами СНАУ

Відомий іспанський архітектор зустрівся зі студентами СНАУ

За ініціативи директора департаменту архітектури та містобудування Сумської ОДА Володимира Бикова та за підтримки ректора Володимира Ладики на будівельному факультеті СНАУ відбулася зустріч із всесвітньо відомим іспанським архітектором Мануелем Нуньєсом-Яновським.

Це іспанський архітектор-урбаніст, член Королівської академії витончених мистецтв Іспанії, Кавалером Військового ордена Св. Лазаря Єрусалимського, автор десятків архітектурних проектів по всьому світу.

photo 2021 11 15 11 30 06 3

Будинки авторства архітектора є в Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Болгарії, Франції, Грузії, Алжирі, Конго, Росії. Найбільш відомим проєктами Мануеля Нуньєса Яновського є Place Picasso в Нуазі-ле-Гранд, Marca Hispanica (кордон Франції-Іспанії), Барселонський інститут ESADE, театр Teatre Lliure.

Тому ця зустріч була несподіваною та незабутньою подією, як для майбутніх архітекторів, так і для інженерів-будівельників, бо саме поєднання цих двох напрямків – запорука створення сучасного комфортного міського середовища.

photo 2021 11 15 11 30 06 2

Мануель Нуньєс Яновський провів неймовірно цікаву професійну лекцію з презентацією власних робіт – приділив час опису своїх авторських проектів, реалізованих у різних країнах, проаналізував ідеологію концепції і конструктивного рішення даних об’єктів, розповів про свій творчий шлях, зупинився на особливостях власної біографії для того, щоб майбутні фахівці зрозуміли філософію архітектурного середовища та що саме вплинуло на становлення його як майбутнього митця у сфері архітектури та містобудування.

photo 2021 11 15 11 30 06

На зустрічі були присутні директор департаменту архітектури та містобудування Сумської ОДА Володимир Биков, декан будівельного факультету Людмила Циганенко, завідувач кафедри архітектури та інженерних вишукувань Дмитро Бородай, завідувач архітектурним відділенням Сумського будівельного коледжу Ірина Вінтоняк, викладачі та студенти будівельного факультету СНАУ та Сумського будівельного коледжу. Всі присутні були вражені виступом і довго дякували митцю за цікаву насичену розповідь.

photo 2021 11 15 11 30 05 2

Сподіваємось, що дана зустріч надихне студентів-архітекторів та інженерів-будівельників до майбутніх творчих звершень та до роботи в тандемі двох спеціальностей.

photo 2021 11 15 11 30 04

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020