Logo
Версія для друку

Команда СНАУ мотивувала жителів Новослобідської громади до започаткування та розвитку власної справи у сфері туризму

Команда СНАУ мотивувала жителів Новослобідської громади до започаткування та розвитку власної справи у сфері туризму

Кожен хто має бізнес-ідею матиме змогу долучитися до проєкту «Розширення формальних можливостей працевлаштування через розвиток зеленого та крафтового туризму в межах «Туристичного трикутника Сумщини».

 

Сертифіковані тренери МОП навчатимуть потенційних учасників проєкту правильно визначитися з напрямом бізнесу та реалізувати свій задум, здійснювати фінансове планування, підбирати необхідний персонал, а також як забезпечити екологічність свого підприємства. 

photo 2022 01 12 15 26 42

Проєкт реалізується Міжнародною організацією праці за фінансування Міністерства закордонних справ Данії,  у партнерстві з Сумським національним аграрним університетом, Сумською обласною держадміністрацію, обласним центром зайнятості, Глухівською, Есманьською, Кролевецькою, Путивльською, а також Новослобідською громадою, у якій, сьогодні, провела інформаційну зустріч команда проєкту.

photo 2022 01 12 15 26 44

«Якщо потенційний учасник має ідею і хоче займатися улюбленою справою, бізнесом, при цьому хоче залишитись жити у своєму регіоні і заодно розвивати та популяризувати  власну громаду, але потребує допомоги - цей проєкт створений саме для таких людей», - каже менеджерка - Олена Мельник.

photo 2022 01 12 15 26 46 2

Олександр Коваленко - асистент менеджера проєкту, понад 7 років займається розвитком туризму на Сумщині, тому поділився з присутніми досвідом інших громад, які уже успішно реалізували свої бізнес-проєкти на місцях, що на сьогодні стали справжніми туристичними магнітами області.

photo 2022 01 12 15 26 45

А також презентував можливості участі у проєкті для громади: тренінги, програма перекваліфікації від СНАУ та створення бізнес-хабу на базі університету, де проводитимуть мотиваційні зустрічі, консультаційну підтримку стартапів, круглі столи зі стейкхолдерами та конкурс бізнес-стартапів.

photo 2022 01 12 15 26 40

Після презентації команда мала змогу продегустувати сири, виготовлені місцевою господинею, яка хотіла б у майбутньому бути учасницею проєкту і масово реалізовувати свій продукт. 

photo 2022 01 12 15 26 41

Після дегустації для команди проєкту провели екскурсію єдиним в Україні музеєм горюнської культури, що також знаходиться у селі Нова Слобода. Горюни - це субетнос, етнографічна група, що сформувалась у XVI ст. на території Путивльського і Білопольського району. Старовинна хата, горюнська мова, якою досі розмовляють місцеві, речі побутового вжитку, які використовували люди - усе це робить музей унікальним.

Історико-культурний заповідник популярний серед туристів, навколо нього можна розвивати інфраструктуру зеленого та крафтового туризму на території громади. 

photo 2022 01 12 15 26 32

Наступна інформаційна зустріч відбудеться, 20 січня 2022 року, у Путивльській громаді.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020