Logo
Версія для друку

Цілющий гай висадять у Сумах

Цілющий гай висадять у Сумах

Більше сотні дерев Чорного горіху з’явиться в обласному центрі поблизу озера Чеха. Їх висадку запланували вже на ці вихідні - 4-го та 5-го листопада. Про це  повідомляє ініціатор еко-акції Євген Кузьмичов.

Дерева місту дісталися безкоштовно. Усі саджанці організатори акції вирішили надати з власного розсаднику. Долучитися до висадки горіхів можуть усі охочі. Для цього потрібно мати із собою необхідний інвентар: лопату, рукавички та відро і заповнити анкету учасника. Зробити це можна за посиланням.

Горіх – це найперспективніша культура для України на майбутні 50-100 років. Ми хочемо замість монокультурних полів, бачити більше насаджень різних дерев. Бо з "мегакукурудзою" АПК не зможе жити вічно. Чорноземи дедалі виснажуватимуться, якщо нічого не вдіяти. Саме тому, у нагоді став приклад австрійського фермера Зепа Хольцера. За допомогою пермакультурного підходу у землеробстві він за 20-30 років повністю відтворив природне біорізноманіття в Краметерхофі. Вже три роки освоюємо цей метод і в Україні, а гай з Американського горіху висаджуватимемо для оздоровчо-профілактичних цілей громади.

Євген Кузьмичов, ініціатор висадки дерев

Якби саджанці довелося купувати, такий гай обійшовся б обласному центру в суму близько 10 тисяч гривень, бо одна молода рослина Чорного горіху коштує від 50-ти до 100 гривень.

Довідка: Індіанці Північної Америки вважали Чорний горіх еліксиром життя, використовували його в лікуванні різних захворювань.  Він унікальний за своїми цілющим, загальнозміцнюючим і омолоджуючим впливом на людський організм. Належить рослина до найбільш цінних серед типу червоного дерева, деревина надзвичайно тверда, міцна, темно-коричневого кольору, має красиву текстуру. В природних умовах досягає 45 метрів висоти і 1,5-2 метри в діаметрі.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020