Logo
Версія для друку

Безпритульних собак масово стерилізуватимуть у Сумах

Безпритульних собак масово стерилізуватимуть у Сумах

Виконавчий комітет міської ради разом із ветеринарною компанією підписали Меморандум про спільні дії у справі регулювання чисельності безпритульних тварин у Сумах. Про це йдеться на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

 

Провести стерилізацію запланували у наступному році. За словами ініціаторів, для виконання задуманого до Сум приїдуть ветеринари, ловці тварин, адміністратор, доглядач із мобільною операційною та машиною для відлову тварин. Усіх собак відловлюватимуть у гуманний спосіб. Присиплятимуть лише агресивних чи дуже наляканих.

Окрім медичних процедур, благодійники пообіцяли влаштувати просвітницькі акції для дітей і дорослих, де розповідатимуть про необхідність стерилізації тварин і першопричини появи на вулицях міста безпритульних тварин.

 До слова, за цьогорічними підрахунками волонтерів у Сумах нараховується 1165 безпритульних собак. Більшість з них – це самки. Із загальної кількості тварин стерилізовані лише 7%. Обраховували кількість собак-безхатьків протягом 3-х днів. Похибка такого дослідження може становити до 15%.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020