Logo
Версія для друку

"Насильству немає виправдання": соціальний фільм презентували у Сумах

"Насильству немає виправдання": соціальний фільм презентували у Сумах

До Міжнародного дня ліквідації насильства над жінками, що відзначають щороку 25 листопада, в обласному центрі презентували соціальний ролик під назвою "Насильству немає виправдання".

Над його створенням працювали майже рік. Лейтмотивом стрічки є розповідь жінки про свій сумний досвіт насилля у родині. Головною героїнею є Ольга Беленецька.

сни5656879мок

Зазвичай соціальні ролики такого спрямування гнітять та лякають, бо на них показують жінок з кривавими ранами та синцями. Ми ж хотіли навпаки створити мотивуюче відео, яке б демонструвало шляхи виходу з цієї проблеми.

Ольга Беленецька, координатор проекту "Насильству немає виправдання"

Окрім історії жінки у ролику задіяли чоловіків, які висловили свою думку, щодо проблеми насильства у родинах.

До слова, в Україні за останні п'ять років поліція зафіксувала зростання фактів домашнього насильства зі 110 тисяч випадків на рік до 165 тисяч.

Довідка: Міжнародний день ліквідації насильства над жінками відзначається  щорічно 25-го листопада, починаючи з 1999 року. Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля. Символом цього дня є біла стрічка.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020