Logo
Версія для друку

До України за новими правилами: як перетинають кордон на Сумщині?

До України за новими правилами: як перетинають кордон на Сумщині?

Від початку 2018 року для 70 країн, що віднесли до групи ризику, змінилися правила в’їзду до України. До цього списку потрапили в основному азіатські та африканські держави і Російська Федерація. Зробили це, аби убезпечити Україну від перетину кордону диверсантами чи незаконними мігрантами, повідомляють у прес-службі Сумського прикордонного загону.

Що змінилося?

 Від 1-го січня цього року громадяни 70-ти країн мають не лише показати свій закордонний паспорт та підтвердити мету візиту, а й залишити відбитки пальців.

сним5674ок

 

Процедура займає від 3-х до 5-ти хвилин і вже діє в усіх пунктах пропуску області. 

Це три залізничні пункти пропуску та пункти контролю, такі як Конотоп, Зернове, Хутір Михайлівський, а також в  міжнародні та міждержавні пункти пропуску:  міждержавні - це Покровка, Рижівка, а міжнародні – Велика Писарівка, Юнаківка, Катеринівка та Бачевськ.

Роман Ткач, начальник прес-служби Сумського прикордонного загону

 Як відреагували на новацію?

Іноземці, в основному це росіяни, на нові правила не нарікають. Наприклад, пан Антон їздить до України часто, бо тут мешкає дружина, але, зізнається, що вперше документи перевірили так швидко.

с546754нимок

Я на Гоптовке (ред. пункт пропуску у Харківській області) стоял три часа пока проверили по всем базам документы, а тут я смотрю считанные минуты. Это правильно, я думаю, каждый человек должен быть учтен.

Антон Рогозін, росіянин

Скільки іноземців вже перетнули кордон?

Усього до України за новими правилами в’їхали близько 3 тисяч громадян інших держав. Понад половину з них зробили це через кордон Сумської області. Переважна більшість іноземців –росіяни.

сним436634ок

Окрім жителів Російської Федерації, до України через Сумщину заїхали також 3 громадянина Киргизстану та один марокканець.

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020