Logo
Версія для друку

Сумські аграрії створюють банк крові для екстрених ситуацій

Сумські аграрії створюють банк крові для екстрених ситуацій

Ініціатором створення такого запасу виступив голова Асоціації аграріїв Сумського району Сергій Карпенко. 

Поштовхом до цього став випадок, який стався на минулому тижні. Житель Сумського району потрапив у ДТП і потребував багато крові для переливання. 

Миттю ми кинули клич на донорство, на який відгукнулось багато хороших людей. Співробітників та аграріїв, друзів… А також абсолютно сторонніх людей… Питання з донорською кров’ю було повністю закрите. У залі сумського обласного Сумський обласний центр служби крові було море людей. Той факт, що прості сум’яни швидко відгукнулись, мобілізувались, не просто пообіцяли, але й притопали власними ніжками до станції переливання крові, особисто мене надихає

Сергій Карпенко, голова Асоціації аграріїв Сумського району 

Тому виникла ідея зробити банк крові аграріїв, де б за потреби можна було виділити необхідну кількість крові на випадок екстрених ситуацій, коли кожна хвилина на вагу золота. Тож аграрії просять небайдужих долучитися до благородної справи та здати кров до резерву. До слова, зробити це можуть не лише аграрії, а й всі, хто бажає.

Зібрана кров та її компоненти будуть надаватися жителям області безкоштовно. Стати донором можна за адресою м. Суми провулок Громадянський 2 з понеділка до п'ятниці з 7:00 до 20:00, у суботу з 8:00 до 16:00.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020