Logo
Версія для друку

Проти багатоповерхівок повстали жителі одного мікрорайонів Сум

Проти багатоповерхівок повстали жителі одного мікрорайонів Сум

Люди невдоволені рішенням міської ради, яка дала добро на будівництво ряду висоток на проспекті М.Лушпи. 

При цьому, на думку мешканців, забудовник зовсім не передбачив інфраструктури цього мікрорайону, будуючи впритул один біля одного багатоповерхівки. 

03327.mts snapshot 00.00 2018.12.06 19.37.44

Будівництво у цьому спальному мікрорайоні Сум почалося 3 роки тому. І відколи поруч стареньких панельних будинків почали зводити 16-ти та 12-ти поверхівки, місцеві почали бунтувати.

Був узагалі інший план, і будинків деяких взагалі тут не було. Був план зовсім інший, потім вони прибрали з плану школу і дитячий садочок, і стадіон вони прибрали взагалі в інше місце

Тимур Вірьовкін, місцевий житель 

Місцеві провели вже не одну акцію протесту, не раз і на сесії міської ради приходили, аби висловити свої вимоги.

03322.mts snapshot 00.00 2018.12.06 19.37.56

Ми не хочемо, щоб будували оці кам'яні джунглі, а хочемо, щоб тут була школа, щоб пенсіонерам було де пройтися, відпочити людям

Світлана Штика, місцева жителька

Люди зібрали понад 4-ри тисячі підписів під зверненням до Сумської міської ради, в якому висловилися проти стихійного будівництва багатоповерхівок.

Ініціатива і початок будівництва почалися ще до нашої каденції. Ми продовжуємо, і на жаль, ті порушення, які були раніше, нам треба зараз виправляти. На місці, де повинна бути стаціонарна школа, було побудовано два будинки. І ці містобудівні були при колишній владі. І ці порушення ми повинні зараз виправляти

Олександр Лисенко, міський голова Сум

За словами самого забудовника, така невідповідність норм будівництва сталася через зміну законодавства. Із 1 вересня цього року в дію вступили нові правила багатоквартирної забудови. Головні зміни стосуються збільшення розмірів об’єктів інфраструктури на кількість жителів. Зокрема, це стосується й збільшення кількості місць у школі та дитсадку в цьому районі.

Ми плануємо побудувати три нових корпуса, це 36 класів нових. Плюс до цього басейн, актовий зал і спортзал. Уся соціальна сфера тут врахована, і дитячі садочки, і школи. Це буде зручний район для проживання мешканців м. Суми

Павло Новицький, голова наглядової ради будівельної фірми 

Справа лише в часі, адже проект еспланади розрахований на 10 років. Тож і школу та садок, передбачені в плані, жителі цього мікрорайону побачуть не зразу. 

03500.mts snapshot 00.00 2018.12.06 19.38.06

Жителі натомість вимагають на сесії виділити землю та прописати її цільове призначення. Щоб вона була використана лише для будівництва школи, а не чергової багатоповерхівки. 

 

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020