Logo
Версія для друку

Під суд за розкрадання на ремонті доріг у Конотопі потрапив підприємець

Під суд за розкрадання на ремонті доріг у Конотопі потрапив підприємець фото з Інтернету

На Сумщині судитимуть директора підприємства, який привласнив майже мільйон гривень бюджетних коштів під час реконструкції доріг.

Під час слідства встановили, що вказаний директор підприємства у 2017 році уклав три договори з Управлінням житлово-комунального господарства Конотопської міської ради на виконання робіт щодо реконструкції доріг по вул. Залізнична, вул. Гастелло та по вул. Інтернатній у м. Конотоп Сумської області.

Після завершення реконструкції, достовірно знаючи, що під час ремонту використано неякісні або не передбачені проектно-кошторисною документацією матеріали та речовини, а окремі роботи взагалі не виконані, директор підприємства вніс до офіційних документів неправдиві відомості. На підставі вказаних актів виконаних робіт на рахунок підприємства було перераховано понад 4 млн грн, з якими в подальшому проведено ряд фінансових операцій.

Відповідно до висновків судової дорожньо-технічної та комісійної будівельно-технічної експертиз обсяги фактично виконаних підприємством будівельних робіт на зазначених об'єктах не відповідають обсягам робіт, зазначеним у актах. Зокрема під час реконструкції замість щебеню використана щебенево-піщана суміш, невідповідною також є товщина верхнього шару дорожнього покриття тощо. Загалом вартість робіт завищена на близько 900 тис грн

керівник Конотопської місцевої прокуратури Олександр Плескач

Дії директора приватного підприємства кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів) КК України

Довідково: обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020