Logo
Версія для друку

Особливості 3-тижневого карантину в Сумах

Особливості 3-тижневого карантину в Сумах

У Сумській міськійй раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Під час неї прийняли ряд рішень про посилення заходів спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу.

89563983 4292616090764297 7117113434876936192 o

Запровадження Кабміном карантину на три тижні не буде зайвим. Ми бачимо, що відбувається в світі, та розуміємо складність ситуації. Половинчастими заходами вже не обійтись, потрібно запроваджувати більш жорсткі заходи. Карантин – пересторога, що дозволить не допустити поширення коронавірусу

заступник міського голови Сум Максим Галицький 

Після заслуховування інформації спеціалістів та керівників структурних підрозділів, комісія ухвалила низку рішень.

Так, припинено навчально-виховний процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти усіх типів і форм власності з 12 березня по 3 квітня. Разом із тим, у найближчі два дні, 12 та 13 березня, у школах діятиме так званий перехідний період: заклади забезпечуватимуть прийом учнів (із медперсоналом) без організації освітнього процесу.

Водночас, у дитсадках упродовж карантину працюватимуть чергові групи, але дітей прийматимуть виключно після медичної перевірки (зовнішній огляд, вимірювання температури).

Рішенням комісії в місті заборонено проведення різного роду масових заходів. Керівникам спортивно-розважальних закладів різних форм власності доведено необхідність уникати проведення заходів за участі великої кількості людей.

Також має бути посилено дезінфекційні заходи на робочих місцях, у місцях скупчення людей (ринки, магазини, ЦНАП, департамент соціального захисту населення) та у громадському транспорті.

Заступник директора ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайло Мацюк повідомив, що проведені сумськими фахівцями дослідження не виявили наявність вірусу у літнього сумчанина, котрий повернувся з Італії та мав підозру на COVID-19. До кінця дня мають надійти результати досліджень зі столиці.

Також комісія визначила, що при потребі, санаторій "Олдиш" буде використовуватися для організації обсервації для хворих чи заражених вірусом, аби їх ізолювати від решти.

Громадський транспорт міста буде оброблятися деззасобами. А ще департаменту соцзахисту та ЦНАПу доручили вивчити питання щодо придбання дистанційних термометрів. 

Міський голова Олександр Лисенко закликав сумчан не панікувати та дотримуватись рекомендацій медиків, зокрема щодо особистої гігієни, уникати людних місць.

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020