Logo
Версія для друку

Убивство активіста в Сумах: що відомо на даний момент?

Убивство активіста в Сумах: що відомо на даний момент?

За даними слідства, 27 жовтня 2021 року близько 21:00 біля під’їзду багатоквартирного будинку невідомий здійснив декілька пострілів у громадського активіста. Від отриманих поранень 29-річний Олександр Іванина помер на місці події. 

Стріляли 8-м разів. Саме стільки гільз знайшли поруч з тілом. Чотири кулі попали в Олександра.

Одна прострелила грудну клітину, ще три - в спину. 

Головний свідок у цій справі – Анна. Так звуть співмешканку убитого. У той вечір були разом. Коханого застрелили просто на її очах.

Попри те, що пролунало одразу кілька пострілів, місцеві переконують, нічого не чули.

Сусіди розповіли, що Олександр недавно переїхав до цього будинку на вулиці Заливній. Побратими убитого із Правого сектору підозрюють, що основним мотивом є громадська діяльність Олександра Іванини. Зокрема, він викрив схему контрабанди та незаконної міграції на півночі Сумщини. І цим перейшов дорогу людям, які кришували цей бізнес.

Також напередодні Олександр емоційно висловився щодо махінацій приватних перевізників у Сумах на сесії міської ради.

Серед мотивів вчинення злочину розглядається версія вбивства, вчиненого на замовлення у зв’язку із діяльністю потерпілого, та вбивство на ґрунті особистих неприязних стосунків.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин вбивства та затримання особи, причетної до злочину.

Убивці загрожує до 15 років за гратами. 

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020