Logo
Версія для друку

Сумщина сьома в Україні за спроможністю громад

Сумщина сьома в Україні за спроможністю громад

Мінрегіон оприлюднив березневий рейтинг областей щодо формування спроможних об'єднаних територільних громад та реформи місцевого самоврядування.

Інформацію про це оприлюднив директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко. 

На Сумщині нині утворено 31 громаду. У квітні перші вибори пройдуть в Андріяшівській ОТГ в Роменському районі, у жовтені - в Путивльській ОТГ. Досі невизначеною залишається доля  Тернівської ОТГ Недригайлівського району, пише Олександр Хоруженко.

Сумським "Центром розвитку місцевого самоврдування" за погодженням з Сумською ОДА на минулому тижні Мінрегіону наданий додатковий список потенційних громад, які повинні бути створені в часовому проміжку - до липня 2018 року в Сумській області:
- Середино-Будська
- Попівська Конотопського району
- Садівська Сумського району
- Білопільська
- Синівська Липово-Долинського району

Також, чекаємо закону #6466 про приєдання сел до міст обласного значення без перевиборів, які визнаються законом вже спроможними громадами і набувають статусу ОТГ. Тут на черзі створення об'єднаних громад стануть: Ромни, Суми, Охтирка й Лебедин. 

Зараз дуже багато чого залежить від принципової позиції Сумської ОДА і розуміння необхідності доробити об'єднання у голів райрад та райдержадміністрацій в дуже короткий проміжок часу. Попереду - старт виборчої кампанії, часу обмаль, вікно можливостей на деякий час закривається

директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020