Logo
Версія для друку

Як у Сумах розділяють красиво сміття в різні контейнери і вивозять на один полігон

Про це говорили в студії з ведучою Анною Валевською радник з питань децентралізації Сумського центру розвитку місцевого самоврядування Григорій Стариков та заступник начальника Держекологічної служби України в Сумській області Олександр Уваров. 

передача1.mp4 snapshot 27.49 2019.07.26 18.25.14

Чому прокуратура хоче від "Сумихіпрому" майже 800 тисяч гривень, і яку шкоду заподіяв завод Нижньосироватській громаді?

Чому за всю незалежність на Сумшині не побудували сміттєсортувальний комплекс?

Про екологічні проблеми на Сумщині і що має зробити Верховна Рада для їх вирішення - дивіться в експертній дискусії. 

Григорій Стариков: Один із найкращих прикладів боротьби зі сміттям - це Тростянецька ОТГ. Там для проведення фестивалів розчистили один ярок, куди роками люди виносили сміття. Далі ж навели там лад, але побачили, що туди знову носять сміття. І як виявилося це люди старшого покоління, бо дуже важко відучити бабусю, яка десятиліття носила сміття в той ярок.

Аби нас не поглинуло сміття, потрібно зі шкільного віку виховувати дітей та привчати до сортування та бережливого ставлення до природи. 

Олександр Уваров: "Сумихімпром" не найбільше зло і не найбільший забрудник на Сумщині. Там, дійсно, є порушення. Але якщо взяти території, де видобувають нафту та газ, то там шкода довкіллю в рази більша.

У нас дуже обмежені можливості. От, наприклад, кричущий факт. У Сумах - колишні потужності М'ясокомбінату. Люди скаржаться, що на території заводу щось вирізають і виливають рідини. Але ми не можемо навіть потрапити туди, адже юридично підкована охорона розповідає про приватну власність. Щоб отримати дозвіл на перевірку, ми маємо направити запит у Київ, потім через деякий час приходить відповідь, що дозволена перевірка. І коли вже ми виїжжаємо на місце, то вже не застаємо нікого або ж нас просто не пускають на територію об'єкту. 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020