Logo
Версія для друку

Роздавання "чортів" та 100 днів роботи президента: які повноваження місцевої та центральної влади

Перші сто днів роботи президента Володимира Зеленського. Обговорювати це у студії каналу "СТС" разом із Анною Валевською будуть експерт із політології Віктор Бобиренко та кандидат історичних наук, правник Леся Гончаренко. 

Анна Валевська: Президент Зеленський за ці сто днів встиг оновити, зокрема, формат святкування Дня Незалежності. Також поговоримо про роздавання "чортів" у регіонах. Ми чекали і на Сумщині Володимира Олександровича, але він так і не приїхав. Наганяїв встиг дати президент у Борисполі, Житомирі... тощо. Люди в нас таке люблять. Але чи є це дійсно повноваження президента чи він мав би в цей час сидіти в Києві та думати, як би влаштувати систему таким чином, аби все правильно працювало і не доводилося їздити та тицяти всім пальцем. 

Отож, які функції місцевої та центральної влади?

погляд 27 08 валевская передача 1 хр 38 17.mp4 snapshot 06.17 2019.08.29 16.19.23

 

Віктор Бобиренко: У нас система таким чином влаштована, що президент не формує Уряд, але він може мати вплив на прийняття рішень через формування вертикалі. Через голів ОДА та РДА. У нас в Україні дивно, бо голова адміністрації функціонально підпорядкований Кабміну і звітує перед ними, але адміністративно підпорядкований президенту. Так само і начальники управлінь підпорядковані подвійно і профільним міністерствам, і голові ОДА. 

погляд 27 08 валевская передача 1 хр 38 17.mp4 snapshot 13.19 2019.08.29 16.20.09

Леся Гончаренко: Підпивати підсумки, на мою думку, ще рано. Офіс президента багато в чому дивиться на реакцію людей і пристосовується до неї. У нас багато в чому як що так зразу зрада-зрадонька, але альтернативний парад це, на мій погляд, позитив. Суспільство вже не те, яке було 10 років тому...

Популізм це гарно, але це лише до виборів, а далі потрібно вирішувати проблеми. Але все це робиться поступово. І вони вже не зможуть змінити у якомусь протилежному напрямку рух України, бо суспільство їм не дасть уже це зробити.

Анна Валевська: Оцей момент роздавання "чортів". Давайте проаналізуємо функції влади, чи всі відповідають своїм прописаним повноваженням.

Леся Гончаренко: Президент - Гарант конституції. Він займається зовнішньою політикою та міжнародними відносинами. Але ще є запит суспільства. І якщо ці похздки президента та роздавання на горіхи чиновникам так гарно сприймається людьми, то це має місце саме й цей час.

Детальніше, про те чим має займатися президент, а чим чиновники обласних та районних і далі рівнів, детально дивіться за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=DqtgHluIHtQ

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020