Logo
Версія для друку

Шаховий онлайн-турнір відбувся на Сумщині

Шаховий онлайн-турнір відбувся на Сумщині

15 січня пройшов перший шаховий онлайн турнір Сумської області на платформі Lichess - Кубок факультету технологічної і професійної освіти Глухівського НПУ ім. О. Довженка. 

Почесний трофей розігрувався між хлопцями та дівчатами 2004, 2005, 2006 рр. В змаганнях взяли участь 18 спортсменів з Глухова, Охтирки, Ямполя,та інш., в т.ч. 1 шахіст з Казахстану.

Учасників вітали під час Zoom-конференції декан факультету Борис Грудинін та шаховий тренер з Глухова – Світлана Кельбас.

В подальшому при підбитті підсумків змагань призери та тренери поспілкувалися, а також поділилися думками про те, як розвивати інтелектуальні види спорту в епоху пандемії.

Нова для Сумщини форма – онлайн-турнірів дозволяє шахістам під час карантину набувати необхідного турнірного досвіду. Призери були відзначені грамотами та грошовими винагородами, а кращий гравець турніру забрав Кубок.

В загальному заліку І місце зайняв Артем Ліпко (він і отримав Кубок факультету); ІІ – Дмитро Доннік; ІІІ – Сергій Сергійко. Серед дівчат: І місце – Марія Нижник; ІІ – Вікторія Сергійко; ІІІ – Аліса Міхєєва. 

271192627 448596093430148 7705368316734917504 n

Турнір проходив з коментарями Анастасії Кельбас (чемпіонки України з блискавичної гри, призерки ЧУ з швидкої гри, переможниця і призерки багатьох міжнародних і всеукраїнських турнірів і фестивалів, володарки всеукранської премії ім. Созонова).

Серед призерів майже всі першорозрядники, в т.ч. Сергійко Сергій, чемпіон України з швидких шахів та блискавичної гри серед молоді у складі команди Сумської області.

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020