Logo
Версія для друку

Лицарі та «робін гуди» взялися за зброю на Сумщині

Найкращі бійці з історичного фехтування, лучники, ковалі, їх запеклі поєдинки, костюмовані вистави, середньовічна кухня та музика, ярмарок народних промислів та багато чого іншого. У місті Тростянець Сумської області стартував Міжнародний фестиваль «Стара фортеця».

За словами міського голови Тростянця Юрія Бови, цього року фестиваль історичної реконструкції буде найбільший за чисельністю, із тих, що проходять в Україні в різних містах.

До Тростянця на два дні з’їхалися рицарі з Києва, Харкова, Сум, Житомира, Полтави, Первомайська, Одеси, Донецька, Дніпропетровська та Запоріжжя. Також прибули гості з Молдови та представник з Франції.

Розпочався турнір з урочистого відкриття та презентації команд. Далі все чітко за графіком – командні бої, спектакль «Закохана королева» та майстер-класи. У другій половині дня за зброю візьмуться лучники, а під вечір свої уміння покажуть приборкувачі вогню.

Триватиме фестиваль 24 та 25 червня. Та завершиться у неділю виступом музичного гурту з Білорусії та нагородженням учасників.

У програмі на сьогодні заплановані: танцювальні постановки, змагання лучників, виступи музичних гуртів та групові бої.

Триватиме фестиваль до самої ночі 25 червня. Завершиться виступом музичного гурту з Білорусії, нагородженням учасників та вогняним шоу.

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020