Logo
Версія для друку

Місяць воєнного стану: результати на Сумщині

Місяць воєнного стану: результати на Сумщині

Сьогодні о 14:00 минув місяць від дня запровадження воєнного стану в 10-ти областях України, до яких потрапила й Сумщина.

Як змінилася обороноздатність нашої області, Спецкор поцікавився в начальника департаменту зв'язків із правоохоронними органами та оборонній роботі Віталія Тимошенка. 

У період воєнного стану була продовжена призивна кампанія, її на Сумщині виконали на 100%, за інформацією Віталія Тимошенка. Також загони тероборони навчилися своєчасно розгортати блокпости. 

03849.mts snapshot 01.39 2018.12.26 14.15.04

Таких на території Сумщини було 25 стаціонарних та 15-ть пересувних. Всі  вони були оснащені камерами відеоспостереження.

Ми спільно з архітектурою нині розробляємо проект стандартних блок постів, аби у наступному році кожен район виробив для себе ці блок пости та  зберігав на території району чи військових частин. І щоб у будь-який момент їх можна було швидко розгорнути. Нам вдалося провести навчання загонів тероборони. Незважаючи на зимовий період бригада тероборони прибула у 100% складі. І були проведені навчання в рамках єдиного стрілецького дня

Віталій Тимошенко, начальник департаменту взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської ОДА

Також, за його словами, у період воєнного стану зменшилася статистика злочинів, на території області вдалося уникнути будь-яких збройних диверсій з боку країни-агресора. Додаткових коштів у період воєнного стану не було витрачено, адже протягом року обороноздатність зміцнювали в рамках обласної програми "Правопорядок". Загалом за рік сюди спрямували 8 мільйонів гривень із обласного бюджету. 

 

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020