Logo
Версія для друку

15 років за ґратами проведуть четверо військових ДНР за злочини на Сумщині

15 років за ґратами проведуть четверо військових ДНР за злочини на Сумщині

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України. 

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури чотирьох мешканців Донецької області визнано винними у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та в участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України). Окрім того, двох із них визнано винними ще у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироками суду усім призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Прокуратурою у суді доведено, що наприкінці лютого 2022 року чоловіки вступили до так званої «народної міліції ДНР» та служили в одному взводі на посадах командира взводу, гранатометника, помічника гранатометника та снайпера. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

Приїхавши на територію Сумської області у складі незаконного збройного формування, вони виконували накази командирів російської армії, чергували на блокпостах, здійснювали перевірки осіб і транспортних засобів. Окрім цього, командир взводу спільно з військовослужбовцями РФ проник на територію одного з підприємств та розграбував майно, а помічник гранатометника пограбував оселю місцевого жителя.    

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.  

Нагадаємо, раніше за публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури аналогічний вирок отримав командир відділення «народної міліції ДНР».

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020