Logo
Версія для друку

Родина екс-дружини колишнього радника Януковича має три квартири у Києві

Родина екс-дружини колишнього радника Януковича має три квартири у Києві

Нині колишня дружина Андрія Портнова працює суддею у Оболонському районі Києва. Про це розповідають журналісти у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом". 

Андрій Портнов – досвідчений юрист, у минулому – член Вищої ради правосуддя, яка призначає та звільняє суддів. Керував проведенням судової реформи в адміністрації Президента Віктора Януковича, а пізніше став його радником з питань судоустрою.

Андрію Портнову приписували ручне керування усією судовою системою країни: вплив на будь-які судові рішення – господарські чи кримінальні, призначення та звільнення суддів. Після Революції Гідності він залишив Україну, і зараз лише іноді дає коментарі ЗМІ.

Коли Андрій Портнов був членом Вищої ради правосуддя (тоді-юстиції), суддями стали кілька його родичів: брат тодішньої дружини Андрій Секірський та сама колишня дружина Інна Белоконна. На початку 2012, коли Портнов очолив судочинство в Адміністрації Президента, її призначили суддею на п’ять років.

Мати Інни Белоконної Ніна розповіла журналістам, що Андрій Портнов та Інна розійшлись ще у середині 90-х років, і з тих пір ніяких стосунків у них немає. Сам Портнов також запевняє, що стосунків з колишньою дружиною не має з 1995 року.

Белоконна не фігурувала в гучних скандалах і не привертала увагу громадськості неправосудними рішеннями. Та у журналістів виникло питання  - звідки у рядової судді райсуду таке вартісне майно?

Суддя, призначена у січні 2012 року, вже у листопаді 2012 отримує квартиру площею 150 квадратних метрів у центрі Києва. На кілька поверхів нижче знаходиться і квартира Андрія Портнова. Консьєрж стверджує, що Андрій Володимирович Портнов у квартирі жив.

У листопаді 2012 квартира у Києві з’являється і у спільного сина Білоконної та Портнова – Ігоря. 19-річний студент стає власником житла площею 150 квадратних метрів теж у центрі – на Кловському узвозі.

Спочатку суддя погодилася поговорити про свою декларацію. Але пізніше зустріч відмінила, та пояснити, звідки в судді-новачка з’явилися такі статки, не змогла. Окрім квартир у родини Інни є ще й будинок під Києвом. Ділянку землі під нього купив у 2013 році батько Інни Белоконної.

Мати Інни пояснює – землю купили на зароблені чоловіком за все життя гроші. Він працював начальником цеху на будівельному підприємстві. Тепер на ділянці – чотирикімнатний будинок.

Ще на матір Інни ще у 2009 році оформленаквартира у столиці, і теж у центрі. Площа житла – 110 квадратних метрів.

У декларації Інни Белоконної – ще і Ауді, але у користуванні. Надала машину подруга Інни Оксана Драганова. Сама ж Оксана Драганова, що позичила дороге авто, до 2017 року мешкала з чоловіком-водієм у гуртожитку.

Нещодавно на екзамені суддя Белоконна доводила, що може працювати безстроково. В неї перевіряли статки, досвід та професійний бекграунд. Журналісти чекали її біля входу у Вищу кваліфікаційну комісію суддів, зустріли, та спілкуватися про виявлені статки суддя відмовилась.

За матеріалами видання bihus.info

Підготовлено ГО "Інтерньюз-Україна" в рамках проекту "Декларації".

По темі

Усі права захищені, використання матеріалів, тільки з гіперпосиланням на СпецКор-Media © | 2017-2020