Проміняла журналістику на глину​... Історія сумчанки, яка створила креативну майстерню хенд-мейд

Проміняла журналістику на глину​... Історія сумчанки, яка створила креативну майстерню хенд-мейд

Так про себе жартома говорить моя колега журналістка Юлія Польська.

Хоча тепер в останні півроку її основною діяльністю стало, як не дивно… хобі. Далі пропоную вам історію неймовірно талановитої особистості, яка повірила в себе і здійснила давню дитячу мрію.

    • Юлю, розкажи трішки про себе.
    • За освітою я журналіст. Після отримання диплома 5 років пропрацювала за фахом, в основному на телебаченні. Створювала сюжети в новини, писала авторські програми, вела новини. Я дійсно рада, що обрала для себе саме цю професію, адже завдяки їй я познайомилася з величезною кількістю чудових людей, з більшістю колег я і досі у гарних стосунках, а ще пройшла дуже хорошу школу життя.
    • Журналістика – це те, про що ти мріяла?
    • Стати журналістом я планувала ще з 9-го класу. Тоді, коли мало хто з моїх однокласників хоча б задумувався про майбутнє, я чітко знала, яку професію оберу для себе. На той момент у мне було, я б сказала, занадто романтичне уявлення про професію. А взагалі змалечку хотіла вступити в художню школу, але не мала такої можливості. Тому малювати вчилася сама. Малюю простим олівцем, аквареллю і акрилом. Мама досі дивується, каже, незрозуміло звідки таке завзяття до творчості, адже в родині у всіх виключно робітничі професії.
    • Як тобі вдалося покинути журналістику, звичне місце роботи і піти іншим шляхом? Я так розумію, на той час, це були кардинальні зміни в твоєму житті. Адже не так просто кинути все.
    • Насправді я навіть не планувала кидати професію. Просто, на той момент так склалися обставини у житті. Я сама чи-то перегоріла цим, чи-то переросла професію. Було не легко, і не зрозуміло, і , часом, страшно, бо, по-суті, я пішла в нікуди. Але я не пошкодувала жодного разу , що зробила вибір на користь творчості. Думаєте я не любила журналістику? Ні, любила! Більше скажу, люблю і досі, і бажання писати не зникло зовсім. Але зараз я пишу те, що сама хочу , у своєму міні-блогогові у Фейсбук та Інстаграм. Одне скажу точно, починати щось нове не просто, але займатися тією справою, до якої немає натхнення – ще важче.
    • Як було в перший час? Чи підтримали твій вибір рідні та близькі люди?
    • Так, мене підтримали і підтримують досі, за що я дуже вдячна їх. Більше скажу, так як я ліплю з полімерної глини в основному на чашках, всі мої вироби походять декілька стадій затвердження: спочатку їх оцінює чоловік, потім батьки, і вже після цього – мої підписники у блогові.

  • З чого все почалося, коли з’явилися перші вироби? Чому саме глина? Взагалі розкажи, що це за техніка.
  • Це був звичайний, сірий осінній день. На той момент я вже попрощалася з журналістикою. Тепер все моє дозвілля зводилося до того, що я варила борщі чоловікові і виховувала трохи божевільного мопса. Щоб ви розуміли: для людини, яка постійно жила в божевільному темпі і не знала, куди її занесе в наступні 2 години (мітинг під адміністрацією або презентація книги), - налаштуватися на розмірене і спокійне життя було ой як не просто. Так ось, в той день я побачила в Інтернеті фото фігурки з полімерної глини на чашці.
  • 56402000 1669124216567598 6493942087141031936 n
  • Милий ведмідь Тедді підкорив моє серце, і я вирішила спробувати зліпити таку штуку самостійно. От захотілося починати день з кави саме з такого кухлика! Не зволікаючи, я кинулася в найближчу канцелярію, шукати що ж це за диво - полімерна глина? І ... промахнулася! Нема в канцеляріях її. Треба сказати, побігати мені довелося багато, так як в Сумах усього кілька магазинів в яких хоча б знають, що це за матеріал. У результаті глину таки знайшла, правда, дещо не того відтінку, але вибирати було особливо ні з чого.
  • Ведмідь Тедді вийшов за півдня, тільки замість сірого - трохи синюватим (відтінок глини трохи не той був, кажу ж). Але вийшов же! І навіть досить симпатичним для першого разу. На ведмеді я вирішила не зупинятися, і захотіла зліпити щось складніше, красивіше і масштабніше. Глину я обрала тому, що це універсальний матеріал. З неї можна робити все, що завгодно, від прикрас до декору посуду. Головне - аби було бажання та фантазія
  • Бачу, нині в тебе багато замовлень. Як ти думаєш, чому люди все частіше обирають саме ручної роботи вироби?
  • У хендмейді є душа, на відміну від фабричних товарів, які штампують партіями. По перше, можна замовити персональний подарунок, якого не буде більше ні в кого. Більшість моїх клієнтів купують мої вироби для рідних та близьких. 
  • 56363546 1669920759821277 5155469551441281024 n
  • По друге, ручна робота унікальна. Такі вироби не знайдеш в популярних мережах магазинів. І до того ж, навіть одна і та ж фігурка а чашці абсолютно однаковою двічі у майстра не може вийти. По третє, ці вироби якісні. Адже майстри пишаються тим, що вони забезпечують високу якість своїх виробів, продуманих до кожної найдрібнішої деталі. Переважна більшість майстрів, перш ніж пропонувати виріб покупцеві, ретельно його перевіряють, і якщо він не відповідає, найчастіше, дуже високим вимогам споживача, виріб просто напросто не надходить у продаж, знищується або переробляється з нуля.
  • 56119421 1666869896793030 7305062359096098816 n
  • Купівля виробів handmade гарантує, що виріб було виконано з великим старанням, увагою до кожної деталі, з турботою про його ідеальний зовнішній вигляд. Ну і зазвичай майстри не завищують ціни на свої вироби, адже прагнуть, щоб вони були доступними та могли зробити щасливішими більшу кількість людей.
  • Які особливі замовлення тобі доводилося створювати?
  • Пишаюся своїми «грузинчиками». Це замовлення від одного з міських ресторанів грузинської кухні. Серед виробів від моєї майстерні @art_home_polskaya ляльки на чашках користуються особливою популярністю. 
  • 53643514 1652332021580151 5366262083857940480 n
  • У мене досить багато їх різновидів - блондинки, брюнетки, руденькі ... але абсолютно у всіх них є одна загальна спільна риса - у ляльок немає повноцінних облич, з носом, ротом, і т.д. І це неспроста. Існує легенда, що лялька без обличчя не бере на себе негативних емоцій і енергії, тому абсолютно нешкідлива, особливо для детей. Мої "дівчата" за стилем схожі з "Тільдами" - це ляльки з текстилю, ідея створення яких належить норвезькому дизайнерові Тоні Фінангер. Так ось, хоч у моїх ляльок на чашках немає повноцінних облич, в цьому і є їх особлива родзинка. Образ кожної створюється індивідуально, з продуманих до дрібниць деталей - кольору, фактури, і додаткових аксесуарів.
  • 54258183 1657097567770263 2253679501827375104 n
  • Також нещодавно я почала шити текстильних ляльок для інтер’єру. Знаєте, а той час, що я займаюся декором полімерною глиною, бувало різне. Наприклад, фігурки, над якими працювала кілька днів горіли духовці за лічені секунди. Але ні з чим не зрівняти те відчуття, коли з кольорового шматочка глини народжується маленьке миле створіння. Мені дуже подобається дарувати людям радість. Я люблю живі емоції клієнтів які нарешті отримують своє замовлення. Ось це – дорогого коштує. 

54417771 1662443473902339 7348755529549742080 n

Дізнатися більше про диво-ляльок із глини або зробити замовлення можна на сторінці @art_home_polskaya у Інстаграмі або Art_home_ua у Фейсбук.

вгору

Події

У Попівці Великописарівської громади залишається близько 20 людей, з ними відсутній зв'язок

18 березня, 2024

З Великописарівської громади на Сумщині шостий день ева...

Внаслідок ракетного обстрілу у Сумах зруйновано кладовище

18 березня, 2024

Через ракетний удар по Сумах 17 березня є пошкодже...

Правоохоронці Сумщини викрили чергову схему ухилення від мобілізації

18 березня, 2024

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури ...

На Велику Писарівку скинули 23 авіабомби за добу: є загиблий

18 березня, 2024

За минулу добу російська авіація скинула на селище 9 фугасни...

Військові РФ завдали два удари по Конотопу на Сумщині

17 березня, 2024

Ввечері 17 березня російські військові вдарили по інфраструк...

У Сумах пролунало два вибухи

17 березня, 2024

Близько 15:50 у Сумах було чутно два вибухи. В обл...

Проблеми

Відкрито кримінальні провадження проти голови Центру протидії корупції Шабуніна

10 березня, 2024

Проти голови ЦПК порушили справи за ухиляння від військової ...

Поради, як захистити свій інтернет-профіль

23 січня, 2024

Рейдерство акаунтів — це вид інтернет-шахрайства, який поляг...

Що "світить" крадіям електроенергії?

23 січня, 2024

У центрі міста Суми з раннього ранку під повітряними тривога...

Підвищення тарифів для населення не планується, – Герман Галущенко

22 вересня, 2023

Наразі немає жодних планів щодо збільшення тарифів на електр...

"Сумське море" може зникнути? Хто винен і що робити?

10 вересня, 2023

Річка Псел, Косівщинське водосховище та річка Сумка наразі п...

Зловмисники збували майно Збройних Сил України

07 вересня, 2023

П’ятеро осіб привласнювали та перепродавали в інтернеті держ...

Реформи

На Сумщині заблокують російське ТБ і радіо

11 березня, 2024

Держспецзв’язку побудує систему блокування російського мовле...

На Сумщині планують провести ремонт доріг

09 березня, 2024

Голова обласної військової адміністрації Володимир Артюх обг...

На Сумщині протидіють впливу ворожого мовлення

09 березня, 2024

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володим...

У Сумах додадуть камер відеонагляду

06 березня, 2024

У Сумах обговорили питання впровадження чергового етапу авто...

Про центральне опалення скоро забудемо: українців поголовно переведуть на автономку

07 грудня, 2023

Українців переведуть на автономне опалення, про центральне м...

Віктор Ляшко: Реабілітаційна допомога має бути доступною

08 жовтня, 2023

Сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації на 30-60 ліжок м...

Громади

В Охтирській громаді запускають послугу “Авто милосердя”

07 березня, 2024

Охтирське відділення Червоного Хреста України отримало автом...

Архітектори з Мюнхена, які працюють з BMW і Google, проектуватимуть для Тростянця.

04 грудня, 2023

У місті Тростянець архітектори з Мюнхена благодійно спроекту...

Де брати кошти на відновлення: приклад Тростянецької громади

02 грудня, 2023

Прикордонна Сумська область – серед регіонів, які найбільше ...

10 громад Сумщини, які постраждали від російської агресії, стали лідерами відновлення

30 листопада, 2023

Команди 10- ти громад прикордонної Сумщини впродовж 2 місяці...

Поліція Сумщини радить громадянам бути уважними аби не потрапити в пастки шахраїв

29 листопада, 2023

Правоохоронці нагадують, що різного роду аферисти, з метою в...

У Сумах врятували колекцію рідкісних кактусів від блекаутів

22 листопада, 2023

Рідкісні кактуси під сонячними батареями! У Сумах врятували ...

Новини

Ми у соцмережах

Про нас

СпецКором може стати кожен. Повідомляйте про події та проблеми, знімайте відео і створюйте новини разом із нами! Долучайтеся до команди професіоналів!

Контакти

Лічильники